Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Pintea Haiducul și securiștii

Găinarii noștri nu sunt mafioți

Articol din categoria: Politica

Cunoscutul om de cultură și renumit filantrop Codin Maticiuc, cunoscut academicienilor drept „Poponeț”, a lansat un manuscris apreciat de critici, un laudatio la adresa unui alt mare om de cultură și filantrop, Ion Balint, cunoscut în comunitatea cercetătorilor drept „Nuțu Cămătaru”. Nu am să mă leg de isteria tuturor celor fierți pe cultură care au constatat șocați că primul tiraj din carte s-a epuizat ci am să mă leg de câteva aspecte mai puțin vizibile dar ușor de dedus.

Ai lor sunt mafioți. Ai noștri sunt simpli găinari.

Când te uiți la rețelele de mafioți ce nu au avut nicio problemă în a teroriza comunități, politicieni și chiar și autorități și la ai noștri îți dai seama că ai noștri sunt niște găinari triști. Ai noștri sunt genul acela de voinici tatuați, gata de bătaie, care se pozează agresiv dar care la primul zgomot de glonț fug ca din pușcă. Ia, academicienilor, explicați-mi cum la conflictele dintre clanuri când apar toți cu topoare, cuțite, săbii și furci nu ajung la spital decât unul-doi fraieri? Cum? Păi vă spun eu cum, nu vrea nimeni să se bată sau să se taie. Da, există excepții, însă în marea lor majoritate infractorii români sunt „cuminți”. De aceea și sunt arestați pe capete în țările din Vest în timp ce infractorii albanezi, magrebieni și alți civilizați sunt în libertate, înarmați până în dinți. Fiindcă peste ei trebuie să te duci cu blindate și cu tancuri să îi vânezi, ai noștri ridică mâinile imediat.

Toate clanurile acestea sunt tolerate și întreținute de către securiști.

Am mai spus: securitatea este peste tot. Și tot securiștii îi întrețin și îi protejează pe acești infractori fiindcă le finanțează campaniile politice, le spală banii, le aduc fetițe și alte beneficii. Sunt parte din sistem. Și Nuțu Cămătaru este un protejat al sistemului, de aceea nu a stat prea mult (și prea inconfortabil) la pârnaie. Securiștii au nevoie de Nuțu Cămătaru și de cei ca el. Mai țineți minte pe Băsescu și pe fratele lui și combinațiile cu clanurile mafiote? Relax, au ieșit cu toții din pârnaie, este bine pentru toți.

Cei care deplâng publicarea și vânzarea cărții sunt ipocriți.

Cartea este un rezultat al unui status quo. Status quo în care votăm securiști, penali, corupți, violatori și în general ticăloși. Hahalere. Spunem despre Codin Maticiuc că este un filantrop, că susține cultura, că poartă dialoguri inteligente, că este bine conectat și că iată, a jucat (chiar destul de bine) într-o comedie românească bine cotată. Însă uităm cum și-a făcut porecla „Poponeț” și ce spate a avut. Uite, și fiul lui Hrebenciuc este profesor universitar la ASE, chiar dacă a înfundat pușcăria pentru oleacă de corupție și alte haiducii. Câți studenți s-au retras de la cursurile lui, aud?

Precum spuneam, ăștia suntem, atâta putem.

Fără să o citesc, cartea este o minciună cap-coadă. Și Nuțu Cămătaru, și Poponeț sunt beneficiari ai sistemului, susținuți de către securiști și de care nu s-au putut atinge autoritățile fiindcă au „imunitate”. Curajoși care dacă ar da ochii cu mafioți adevărați ar sări să le facă pantofii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.