Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

De la români pentru români

Dedicație cu ocazia zilei naționale a României

Articol din categoria: General

La mulți ani, măi români! La mulți ani ortodocși, catolici, greco-catolici, iudei, musulmani, protestanți, penticostali, adventiști – indiferent de religia voastră tot români sunteți. Și dacă sunteți atei, tot români sunteți!

La mulți ani maghiarilor din România! Îmi cer iertare că autorităților române li s-a rupt de voi, cu toate că contribuțiile voastre la istoria României sunt uriașe. Doar 10% dintre voi mai considerați că România este patria voastră, și acest lucru mă doare teribil. La 1 Decembrie 1918 tuturor transilvănenilor li s-a promis ceva și li s-a livrat cu totul altceva. Nu doar voi v-ați trezit cu ocupantul în casă – toți transilvănenii s-au trezit. La peste 100 de ani de la momentul României mari, noi încă nu suntem uniți. Această zi ar fi trebuit să fie una de sărbătoare pentru toți românii, și faptul că pentru voi nu este arată eșecul autorităților centraliste de la București cărora li s-a rupt nu doar de Transilvania ci de tot restul României, de parcă toată România ar fi însemnat doar București. Beneficiarii acestui context de ignoranță al autorităților române sunt cei de la FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria, care sădește valori iliberale, anti-europene și anti-românești în populația maghiară din Transilvania. Și o face făcând fix ce nu fac autoritățile de la București: arată că le pasă.

La mulți ani rromi, sași, secui, sârbi, slovaci, ruși, lipoveni, turci, tătari, italieni, armeni, aromâni și orice naționalitate aveți. Sunteți cu toții cetățeni ai României.

Cu toții vom fi uniți în scârbă văzând astăzi declarațiile slinoase ale politicienilor ce se vor topi de dragostea pentru România. Care se vor afișa cu drapele incorecte crezând că ordinea culorilor steagului este „roșu, galben și albastru”. Dacă așa zice la poezie ca să iasă rima atunci asta este ordinea culorilor! (mi-a explicat mie supărat un PSD-ist acum vreo 4 ani). Cu toții vom muta programul pe „ceva mai bun” în momentul în care îi vom vedea cu mâna pe inimă rostind cuvintele imnului nostru național, „Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte”, știind că se roagă să nu ne deșteptăm că dacă am face-o i-am vedea „pe ei în alb-negru și pe gardieni color” cum spunea Alexandru Andrieș într-o piesă celebră.

Da știi ceva, ia mai dă-i dracului, mânca-i-ar pârnaia odată, astăzi nu este despre ei și despre tâlhăriile lor și „concesiile” pe care le fac ca să poată fura mai mult. Mai devreme sau mai târziu le vine și lor rândul.

Astăzi este despre noi!

La mulți ani medicilor, brancardierilor, asistentelor și tuturor celor din sistemul medical care se luptă să salveze viețile bolnavilor de COVID-19 în timp ce statul face orice să îi omoare. În ciuda dotărilor lipsă sau slabe, a bacteriilor care împânzesc spitalele, acești eroi luptă zi-noapte să salveze vieți ca să fie făcuți criminali de către niște proști inculți ce citesc prostii pe net.

La mulți ani antreprenorilor, oamenilor de afaceri, patronilor și acționarilor care au muncit zi-noapte în această perioadă să plătească taxe pentru a-i face cifrele fostului prim-ministru să se poată lăuda ce creștere a adus el și ai lui României. Nu, dragilor, voi ați adus creșterea economică, prin munca voastră pe care ați prestat-o în ciuda tuturor măsurilor anti-antreprenoriat luate de guvernele și de politicienii români.

La mulți ani tuturor angajaților, white collars, blue collars, curieri, bucătari, muncitori, arhitecți, IT-iști, analiști, oameni de vânzări, marketeri, etc. Prin munca voastră ați reușit să depășiți obstacolele puse de către politicieni și autorități și ați menținut pe linie de plutire firmele care vă angajează, ba chiar ați mai îndrăznit să le și creșteți!

La mulți ani polițiștilor, jandarmilor și militarilor care au înțeles că uniforma pe care o poartă chiar înseamnă ceva, că jurământul „Jur credință țării mele România” nu sunt doar niște vorbe în vânt! Voi veți fi următoarea coloană vertebrală a României, odată ce lichelele se vor împrăștia – vor veni și acele vremuri.

La mulți ani cuplurilor române care fac copii sau care adoptă copii. Indiferent de sexul vostru și orientarea voastră sexuală, sunteți niște eroi. Statul român nu ajută cuplurile cu absolut nimic, alocația este o bătaie de joc, asistența post-natală o glumă, de educație și asistență medicală nu mai vorbim. Și totuși voi insistați și vă creșteți copiii așa cum puteți, încercând să le insuflați valorile care v-au fost insuflate și vouă.

La mulți ani tuturor românilor care nu mai sunt în România și care vor pleca din România în următoarea perioadă. Să nu lăsați pe careva să vă spună că nu sunteți patrioți! În fiecare vară ați venit și ați salvat economia României, cursul valutar și când ați fost chemați la urne ați stat ore în șir pentru a vă exercita votul, sperând că oferiți un viitor mai bun României. În curând numărul vostru va depăși numărul românilor aflați în țară, dar asta nu vă face mai puțin patrioți. Dimpotrivă, o întreagă planetă ne cunoaște datorită vouă și muncii voastre care aduce onoare României.

La mulți ani vouă, celor care aveți valorile adânc întipărite în ADN. România este a voastră, nu este a lor. Acum 81 de ani România își ceda teritoriile Rusiei, Ungariei și Bulgariei fără niciun glonț tras. Dăm vina pe dictatul de la Viena dar uităm că niște români au semnat acele acte de trădare ce au consfințit ruperea patriei. Niște români nu au permis armatei să lupte pentru teritoriul național. Nici atunci România nu era a lor. Nici astăzi România nu este a lor, și știu și eu, știți și voi, știu și ei – ar semna cu două mâini ruperea României pentru suma corectă.

Iubesc România, deși trăim în două Românii. România din inima mea nu este România pe care o văd când mă uit dimineața pe geam. Și totuși, voi continua să încerc să contribui la construcția celeilalte Românii care se află în inima mea. Și o voi face de oriunde mă voi afla.

La mulți ani, români! Nu chiar la toți. Vouă, vă știți voi care.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La mulțeani!

    https://www.youtube.com/watch?v=doKIgfYk68E

    2
    1
  2. La mulți ani România! 😉 Mai ales că avem nevoie de urările astea mai mult ca niciodată.

    1
    1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.