Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Cum să faci branding în România

Rețeta succesului este la mâna ta, ba chiar în mâna ta!

Articol din categoria: Lifestyle

Stai și tu frumos în scaunul tău comod la corporație, la birouașul tău cochet, privind gânditor laptop-ul tău ce are în prim plan un Excel complicat și în spate Chrome-ul deschis pe WhatsApp Web, Facebook, Instagram, EMAG, Fashiondays și alte portaluri de business ce te ajută în viața de zi cu zi. Îți îndrepți spatele și te uiți la ceas: încă o oră până la pauza de prânz. Oftezi și te lași din nou gânditor pe spate în scaun… nici un mesaj nou pe WhatsApp, pe Facebook pune toată lumea poze din vacanțe, pe Instagram la fel, pare că toată lumea are o viață minunată, mai puțin tu.

Și dintr-o dată te lovește: poți fi chiar tu antreprenor! De ce să fii robul corporației, să suporți privirile aspre ale șefilor și disprețuitoare ale colegilor care îți zâmbesc când te văd și apoi te vorbesc pe la spate? Poți și tu, au putut atâția care acum pun poze cu #entrepreneurlife cu cocktail-uri băute lângă laptop-uri deschise pe plaje! Este drept, s-ar putea să iei țeapa aia pe care ai luat-o cu copilul pe care l-ai făcut văzând pozele prietenilor tăi cu copii, cu #blessed, #loveofmylife și altele, omițând costurile nașterii, nopțile albe, alergatul la spital cu febră, ieșitul dinților etc. Ai dracu prieteni unul nu a pus o poză despre chestiile astea, iar tu de bună credință ai făcut și tu un #loveofmylife să fii #blessed.

Dar ești optimist, știi că va fi bine, cartea pe care ai citit-o pe tron îți repetă același lucru: descoperă-te, ai încredere în tine, urmează-ți visul, preia controlul vieții, fii cea mai bună versiune a ta, fii propriul tău CEO, concediază-ți șeful. Gata, a sosit momentul să nu mai râvnești la ce au alții, a sosit momentul să îți iei viața în mâini și să faci primii pași spre deplasarea de 3 luni în Tenerife unde vei lucra alături de alți antreprenori la proiectul tău, de pe plajă, cu laptop-ul pe genunchi și cu cocktail-ul lângă (nota autorului: nu se întreabă nimeni cât dracu ține bateria la laptop-urile alea dar hai, treacă de la mine).

Primul pas: ce vei face? Răspuns: ceva ce nu ai mai făcut până acum, ceva în care cu siguranță ai zero experiență, ceva ce ai visat întotdeauna să faci! Erai Benefits în HR? Vei face tarte. Erai sales exec? Vei face broderie. Erai legal rep? Vei face căști de cosmonauți!

Cum îți vei numi business-ul? Păi ar trebui să apelezi la un expert în branding, dar costă și tu vrei să faci totul cu costuri minime. Așa că te uiți și tu pe net ce e la modă, ce atrage. Și găsești așa:

  • …escu
  • Atelierul de…
  • Manufactura de…
  • Fabrica de…
  • Uzina de…
  • Studioul de…
  • …ești
  • …ie

Și să zicem că te-ai decis să faci căști de cosmonaut – cu siguranță în câțiva ani va exploda cererea de oameni care vor dori să zboare în spațiu, deci lumea se va înghesui să îți finanțeze business-ul.

Așa că avem: Căscălescu, Căștilești, Cascărie, Uzina de căști, Studioul Cosmic, Studioul Cosmosescu, Manufactura de căști etc. Iată, consultanță gratis, pro-bono, go do! Be a do-er, not a follower!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.