Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Munca hibrid─â este ceea ce angaja╚Ťii ├«╚Öi doresc cu adev─ârat

Așa că apar studii pe bandă rulantă ce demonstrează utilitatea reîntoarcerii în birouri

Articol din categoria: General

Pandemia a obligat marile organiza╚Ťii s─â ├«╚Öi trimit─â angaja╚Ťii s─â lucreze de acas─â, spre disperarea managerilor care s-au sim╚Ťit lipsi╚Ťi de bici ╚Öi de les─â nemaiav├ónd la cine s─â ╚Ťipe la birou ÔÇô cam dubios s─â ╚Ťipi pe Zoom fiindc─â angaja╚Ťii ai naibii pot reduce volumul la c─â╚Öti.

Time isnÔÇÖt money. Money come and go; time only goesÔÇŽ

S-au pus companiile pe semnat acorduri de telemunc─â, pe luat semn─âturi digitale calificate pentru angaja╚Ťi, pe dezvoltarea unor noi proceduri privind lucrul de acas─â. De bine de r─âu, treaba a ├«nceput s─â mearg─â. ├Än ciuda faptului c─â angaja╚Ťii st─âteau acas─â cu copiii, au descoperit c─â pot fi productivi, c─â pot lucra, dar cel mai important lucru descoperit a fost faptul c─â nu mai pierd ore ├«n ╚Öir ├«n trafic. Ore, nervi, cozi, c─âutat loc de parcare etc. Ore pe care le puteau petrece acas─â, fie cu familia fie chiar lucr├ónd. Dar nu ├«n trafic…

Munca hibrid─â este noua norm─â.

Foarte multe companii au permis angaja╚Ťilor s─â lucreze de oriunde vor ei. Da, va fi nevoie de ├«nt├ólniri, va fi nevoie de meeting-uri face-to-face, ├«ns─â existen╚Ťa uneltelor de colaborare face tranzi╚Ťia c─âtre noua norm─â extrem de lin─â. ├Äns─â toate aceste schimb─âri lovesc puternic ├«n firmele dezvoltatoare de proiecte imobiliare de birouri ╚Öi ├«n business-urile asociate.

Un cartier de business precum Pipera este puternic afectat de ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n aceste zile iar restaurantele de acolo ╚Öi chio╚Öcurile abia mai supravie╚Ťuiesc dac─â nu s-au ├«nchis. Multe firme au ales s─â ├«╚Öi ├«nchid─â birourile ╚Öi s─â se mute c─âtre o abordare de ÔÇ×showroomÔÇŁ ├«n care exist─â un ÔÇ×birouÔÇŁ fancy, unde pot s─â vin─â clien╚Ťii s─â vad─â produse, solu╚Ťii, demonstra╚Ťii, s─â participe la ├«nt├ólniri cu echipele de v├ónz─âri, unde pot avea loc ├«nt├ólniri importante cu echipele interne etc. ├Äns─â nu to╚Ťi angaja╚Ťii pot veni deodat─â la birou, majoritatea lucreaz─â de acas─â sau remote. Asignarea birourilor se face fie ÔÇ×first come ÔÇô first servedÔÇŁ (Microsoft are a╚Öa ceva din 2006) sau printr-un sistem de rezervare (lucrez acum cu un client la conformitatea unui astfel de proiect). Bogdan Tudor este unul dintre cei care ├«mbr─â╚Ťi╚Öeaz─â acest mod de lucru pe care deja l-a implementat ├«n cadrul StarTech, firm─â pe care o conduce.

Sunt studii și studii.

Am văzut un articol în The Economist care încearcă să demonstreze că munca de acasă nu este productivă. Am râs bine și mi-am dat seama câte lacrimi curg acum în clădirile uriașe de sticlă ce încep să se golească din nou.

Acest articol din Wall Street Journal arat─â c─â angaja╚Ťii ╚Öi-au redescoperit libertatea lucr├ónd de acas─â. Libertatea de a nu fi urm─âri╚Ťi 8h pe zi, de a nu fi freca╚Ťi la melodie c├ónd i se pune pata unui ╚Öefu╚Ť ╚Öi libertatea de a livra eficient rezultate. ╚śefu╚Ťii au o problem─â cu aceast─â abordare fiindc─â ├«ncep s─â devin─â inutili ÔÇô deseori munca lor poate fi preluat─â de c─âtre un robo╚Ťel.

Acest studiu Gartner arat─â c─â peste 70% din angaja╚Ťi vor s─â continue s─â lucreze de acas─â odat─â ce pandemia se va ├«ncheia. Aceste nevoi ale angaja╚Ťilor nu vor mai putea fi ignorate de angajatori c─ârora le va fi din ce ├«n ce mai greu s─â recruteze oameni talenta╚Ťi dac─â le impun fel de fel de blockere f─âr─â o justificare obiectiv─â de business.

Angaja╚Ťii trebuie s─â aib─â op╚Ťiuni.

Vremurile ├«n care angaja╚Ťii erau doar ni╚Öte sclavi pl─âti╚Ťi au disp─ârut ├«n neant. Automatizarea ╚Öi robotizarea industriei omoar─â job-uri ├«ns─â creeaz─â altele. Iar pandemia a accelerat doar transformarea digital─â a proceselor de business ╚Öi a rescris nevoile angaja╚Ťilor.

Iar managerii trebuie s─â asculte. Sau s─â dispar─â.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.