Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Cartea de vizit─â

Ce faci ├«n via╚Ťa ta las─â urme. Totalitatea urmelor este cartea ta de vizit─â.

Articol din categoria: Lifestyle

Urm─âresc de ceva timp modul ├«n care lumea se prezint─â ├«n diversele ├«nt├ólniri offline ╚Öi online ÔÇô tr─âim ├«ntr-un mediu hibrid ╚Öi acest lucru nu se va schimba prea cur├ónd. Au cam disp─ârut c─âr╚Ťile clasice de vizit─â fiindc─â de la un moment dat oricum pierdeai ╚Öirul c─âr╚Ťilor de vizit─â date ╚Öi primite. Apropo de c─âr╚Ťile clasice de vizit─â, este o scen─â extraordinar─â ├«n American Psycho despre modul ├«n care ni╚Öte oameni de business ├«╚Öi schimbau ├«ntre ei c─âr╚Ťile de vizit─â ╚Öi analizau calitatea h├órtiei, a imprimeului, a culorilor. Cam a╚Öa mi-am ales ╚Öi eu c─âr╚Ťile de vizit─â f─âcute la Mi╚Öu la Agrafa ÔÇô best of the best.

Munca hibrid─â ├«nseamn─â tranzi╚Ťia dinspre cartea de vizit─â print spre ÔÇ×carteaÔÇŁ de vizit─â online.

Revenind, ├«n 2021 fiindc─â nu prea ne vedem at├ót de des fizic c├ót ne vedem online, c─âr╚Ťile de vizit─â au devenit referin╚Ťele digitale ale fiec─âruia. Mai pe scurt, cartea ta de vizit─â este ce se g─âse╚Öte despre tine pe Google. E╚Öti la o c─âutare distan╚Ť─â. Parte a c─âr╚Ťii tale de vizit─â este site-ul personal, pagina ta, blogul t─âu, pagina firmei tale sau pagina despre tine de la firma la care lucrezi, profilul de LinkedIn, profilul de Facebook, profilul de Instagram, profilul de TikTok. Totul este indexat ast─âzi ╚Öi totul este g─âsibil.

La întâlnire te duci îmbrăcat adecvat, cu mașina potrivită, cu laptop, telefon, spălat și parfumat. La întâlnirile online te duci cu rezultatul tău din Google în spate.

Mor c├ónd v─âd consultan╚Ťi de business cum ne explic─â regulile de bun─â purtare pe care ei le recomand─â c├ónd cineva merge la o ├«nt├ólnire sau la un interviu. Cum alegi culoarea costumului, cum alegi culoarea c─âm─â╚Öii, a cravatei, la fete cum trebuie ales deux piece-ul, fusta sau rochia, pantofii etc. Cum ├«╚Ťi prezin╚Ťi CV-ul, scrisoarea de inten╚Ťie, experien╚Ťa etc. Ca apoi ace╚Öti consultan╚Ťi s─â ├«╚Öi lase site-urile ├«n paragin─â ar─ât├ónd ca ni╚Öte vome expectorate de dinozauri din cretacic. C─âut├óndu-i pe Google afli de mizeriile f─âcute pe la diver╚Öi clien╚Ťi, t├ómpenii debitate la diverse conferin╚Ťe sau b├órfe despre situa╚Ťiile familiale.

Detaliile conteaz─â. ╚śi offline ╚Öi online.

Da, conteaz─â s─â mergi la o ├«nt├ólnire sp─âlat, parfumat, ├«mbr─âcat adecvat (costumul nu te ajut─â ├«ntotdeauna). Conteaz─â ├«ns─â ╚Öi laptop-ul pe care ├«l pui pe mas─â. Dac─â sco╚Ťi o janghin─â de 5kg ╚Öi o tr├ónte╚Öti pe mas─â nu cred c─â vei crea o impresie potrivit─â tarifului pe care ├«l vei pretinde. Dac─â janghina este ╚Öi murdar─â, c├ór├óie ╚Öi pute (da, laptop-urile necur─â╚Ťate put oribil) te-ai asigurat c─â vei pleca a╚Öa cum ai venit. Dac─â intri ├«ntr-o ├«nt├ólnire online cu o camer─â nasoal─â, cu un background ur├ót, prost luminat ╚Öi ├«mbr─âcat ├«ntr-un tricou de cas─â de asemenea ├«╚Ťi cam pierzi credibilitatea. Toate acestea sunt detalii care conteaz─â, ├«ns─â nu sunt suficiente pentru a-╚Ťi creiona o impresie pozitiv─â ├«n mintea ╚Öi ├«n inima clientului. Fiindc─â conteaz─â ce spui c├ónd deschizi gura. Conteaz─â ce se g─âse╚Öte despre tine pe net. Conteaz─â ce spun clien╚Ťii, colegii, partenerii despre tine.

Ave╚Ťi grij─â de cartea voastr─â de vizit─â.

Zilnic v─âd oameni talenta╚Ťi care rateaz─â primirea unor proiecte potrivite talentului lor fiindc─â nu abordeaz─â clientul control├ónd toate detaliile imaginii lor. Asta nu ├«nseamn─â c─â nu ai voie s─â ├«╚Ťi apar─â copilul ├«n call ÔÇô dimpotriv─â, acest lucru umanizeaz─â ├«nt├ólnirea dezumanizat─â de limitele call-ului online. ├Änseamn─â c─â trebuie s─â ai grij─â cum te ├«mbraci, cum cade lumina pe tine, cum te auzi dar ╚Öi ce spui ╚Öi cum spui. V─âd oameni talenta╚Ťi care vin la ├«nt├ólniri ├«mbr─âca╚Ťi la mi╚Öto ÔÇô pe c├ó╚Ťiva i-am v─âzut spar╚Ťi sau b─âu╚Ťi ÔÇô ╚Öi care apoi se pl├óng c─â nu au contracte. Nu a╚Öa merge. Toat─â imaginea voastr─â face parte din noua voastr─â carte de vizit─â.

2 comentarii Adaug─â comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte util materialui privior la CARTEA DE VIZIT─é.

    FELICIT─éRI !!!

    Dr. Q

    1

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.