Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Cum m-am b─âtut cu COVID-19

╚śi am c├ó╚Ötigat deta╚Öat

Articol din categoria: General

Cunoa╚Öte╚Ťi epopeea vaccin─ârii (c├ó╚Ťiva anti-vaxxeri mi-au dat mesaje personale c─â le-am stricat feng-shui-ul; eh, mission accomplished). S─â v─â spun ╚Öi urmarea sau cum m-am b─âtut cu COVID-19 dar a╚Öa, cafteal─â cu #humiliation.

Ne vaccin─âm deci pe 22 Martie. Pe 27 Martie afl─âm c─â la gr─âdini╚Ťa lui fi-mea exist─â un caz de COVID. Ne test─âm ├«n aceea╚Öi zi cu teste PCR, toat─â ga╚Öca negativ─â. Mai s─âraci dar lini╚Öti╚Ťi, ne continu─âm via╚Ťa, ne uit─âm dup─â simptome. Nimic. S├ómb─ât─â diminea╚Ťa, 3 Aprilie, fi-mea face un 37.8 ca la carte, ne retest─âm. Adul╚Ťii negativi, copilul pozitiv. Decizie de carantinare de la autorit─â╚Ťi (s-au mi╚Öcat bine) p├ón─â Vineri, 16 Aprilie.

Este foarte frumos s─â stai ├«n cas─â 14 zile a╚Ötept├ónd simptome. La prima oboseal─â, la prima tuse, la primul miros pe care poate ├«l percepi diferit, o dai ├«ntr-un mic atac de panic─â. Mai ales c─â am decis c─â nu voi purta masc─â ├«n cas─â de fa╚Ť─â cu copilul, totu╚Öi terapia s─â o fac─â la psiholog nu la psihiatru.

Ei bine, vaccinul a func╚Ťionat. Nu m-am pozitivat.

Dup─â prima doz─â a func╚Ťionat vaccinul. Nu sunt singurul care a p─â╚Ťit a╚Öa ÔÇô mai ╚Ötiu persoane vaccinate care nu au f─âcut de╚Öi jum─âtatea lor nevaccinat─â a f─âcut COVID-19. Vreau s─â repet: VACCINUL ╚śI-A F─éCUT TREABA!

Dincolo de asta, experien╚Ťa izol─ârii rezumat─â aici:

 • Mi-am dat seama c─â sunt cam antisocial, nu pot spune c─â am suferit prea tare ├«n izolarea de 14 zile. Am umidor de trabucuri, mi-am f─âcut un mic bar, cafea de la MABO este, practic nu am sim╚Ťit prea tare o nevoie s─â ies undeva.
 • Izolarea este foarte scump─â. Glovo, Tazz, Bringo, Foodpanda, Takeaway.com etc sunt foarte, foarte scumpe. Practic am cheltuit c├ót ├«ntr-o minivacan╚Ť─â, doar c─â nu eram ├«n minivacan╚Ť─â.
 • Mi-au lipsit plimb─ârile dese de c├óte 8-10km. Le reiau acum c─â se face din nou vreme frumoas─â. Dar da, plimb─ârile mi-au lipsit.
 • Sport am f─âcut acas─â, am toate cele necesare. A fost chiar ok.
 • DSP a sunat fix o dat─â, ├«n prima zi, medicul de familie al lui fi-mea s-a interesat de ea aproape zilnic. Dar DSP a sunat fix o dat─â, nici nu ne-a mai ├«ntrebat nimic de atunci.
 • S├ómb─ât─â diminea╚Ť─â, odat─â ie╚Öit din izolare, am ie╚Öit cu ma╚Öina s─â fac cump─âr─âturi. Nu ave╚Ťi idee c├ót de repede am vrut s─â m─â ├«ntorc acas─â. Parc─â se conduce ╚Öi mai prost.

Experien╚Ťa rapelului, mai jos:

 • Rom├ónilor ├«n continuare le place s─â moar─â pe ╚Öoselele patriei.
 • Hotelul Kristal din Foc╚Öani este printre cele mai faine din Rom├ónia. Din toate punctele de vedere ÔÇô camere, restaurant, condi╚Ťii, pre╚Ťuri. Este cam ├«n acela╚Öi range cu Privo din T├órgu Mure╚Ö.
 • La Corod, centrul de vaccinare este aproape gol. ├Än continuare ÔÇ×clien╚ŤiiÔÇŁ sunt de prin alte localit─â╚Ťi, b─â╚Ötina╚Öii nu au nicio treab─â cu vaccinatul.
 • Nu am efecte secundare. Al╚Ťii au, eu personal nu am avut, vedem m├óine cum stau. M├óine am sal─â, oricum…

Ce voi face în continuare, acum că am bătut COVID-ul?

 • ├Än primul r├ónd con╚Ötientizez c├ót de important a fost faptul c─â m-am vaccinat. ├Ämi voi vaccina copilul imediat ce apar vaccinurile certificate pentru copii.
 • Voi face ╚Öi a treia doz─â de Moderna, dac─â apare. M-a sc─âpat de tubul de oxigen, complica╚Ťii, etc.
 • Con╚Ötientizez faptul c─â pericolul nu a trecut. Apar noi tulpini ale virusului, exist─â o probabilitate destul de semnificativ─â ca o tulpin─â nou─â s─â m─â poat─â infecta. Drept urmare nu renun╚Ť la masc─â prea cur├ónd.
 • Faptul c─â am purtat masc─â (FFP2 ├«n special, de la 3M, f─âr─â valv─â) m-a sc─âpat de gripe, r─âceli, ╚Öi alte ebola-uri. R├ódeam noi de asiatici ├«n trecut c─â ├«i vedeam cu m─â╚Öti, acum ├«n╚Ťelegem de ce.
 • Voi continua s─â m─â protejez ╚Öi s─â nu m─â expun. Am fost s├ómb─ât─â la mall s─â nu ne s─âlb─âticim de tot, nu am ╚Ötiut cum s─â plec─âm mai repede. ├Än╚Ťeleg c─â lumea a obosit ╚Öi c─â s-a s─âturat s─â stea acas─â, dar totu╚Öi nu ├«n╚Ťeleg participarea la Darwin Awards.

Concluzie: Mul╚Ťumesc ╚śtiin╚Ťei ╚Öi creatorilor Moderna c─â mi-au salvat via╚Ťa. Mul╚Ťumesc doctorilor ╚Öi asistentelor de la Centrul de Vaccinare COROD pentru profesionalism. Mul╚Ťumesc autorit─â╚Ťilor pentru o campanie de vaccinare coordonat─â excelent ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«n Vestul Europei ├«nc─â se vaccineaz─â ├«n func╚Ťie de v├órst─â ╚Öi nu sunt destule vaccinuri.

Mul╚Ťumesc Domnului c─â nu am luat-o razna ├«n aceast─â perioad─â. Calmul, credin╚Ťa, suportul celor din jur ne-au ajutat enorm ├«n aceast─â ├«ncercare.

Vaccina╚Ťi-v─â. Ave╚Ťi grij─â de voi. Purta╚Ťi masc─â. Nu v─â expune╚Ťi.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.