Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Cum m-am bătut cu COVID-19

Și am câștigat detașat

Articol din categoria: General

Cunoașteți epopeea vaccinării (câțiva anti-vaxxeri mi-au dat mesaje personale că le-am stricat feng-shui-ul; eh, mission accomplished). Să vă spun și urmarea sau cum m-am bătut cu COVID-19 dar așa, cafteală cu #humiliation.

Ne vaccinăm deci pe 22 Martie. Pe 27 Martie aflăm că la grădinița lui fi-mea există un caz de COVID. Ne testăm în aceeași zi cu teste PCR, toată gașca negativă. Mai săraci dar liniștiți, ne continuăm viața, ne uităm după simptome. Nimic. Sâmbătă dimineața, 3 Aprilie, fi-mea face un 37.8 ca la carte, ne retestăm. Adulții negativi, copilul pozitiv. Decizie de carantinare de la autorități (s-au mișcat bine) până Vineri, 16 Aprilie.

Este foarte frumos să stai în casă 14 zile așteptând simptome. La prima oboseală, la prima tuse, la primul miros pe care poate îl percepi diferit, o dai într-un mic atac de panică. Mai ales că am decis că nu voi purta mască în casă de față cu copilul, totuși terapia să o facă la psiholog nu la psihiatru.

Ei bine, vaccinul a funcționat. Nu m-am pozitivat.

După prima doză a funcționat vaccinul. Nu sunt singurul care a pățit așa – mai știu persoane vaccinate care nu au făcut deși jumătatea lor nevaccinată a făcut COVID-19. Vreau să repet: VACCINUL ȘI-A FĂCUT TREABA!

Dincolo de asta, experiența izolării rezumată aici:

  • Mi-am dat seama că sunt cam antisocial, nu pot spune că am suferit prea tare în izolarea de 14 zile. Am umidor de trabucuri, mi-am făcut un mic bar, cafea de la MABO este, practic nu am simțit prea tare o nevoie să ies undeva.
  • Izolarea este foarte scumpă. Glovo, Tazz, Bringo, Foodpanda, Takeaway.com etc sunt foarte, foarte scumpe. Practic am cheltuit cât într-o minivacanță, doar că nu eram în minivacanță.
  • Mi-au lipsit plimbările dese de câte 8-10km. Le reiau acum că se face din nou vreme frumoasă. Dar da, plimbările mi-au lipsit.
  • Sport am făcut acasă, am toate cele necesare. A fost chiar ok.
  • DSP a sunat fix o dată, în prima zi, medicul de familie al lui fi-mea s-a interesat de ea aproape zilnic. Dar DSP a sunat fix o dată, nici nu ne-a mai întrebat nimic de atunci.
  • Sâmbătă dimineață, odată ieșit din izolare, am ieșit cu mașina să fac cumpărături. Nu aveți idee cât de repede am vrut să mă întorc acasă. Parcă se conduce și mai prost.

Experiența rapelului, mai jos:

  • Românilor în continuare le place să moară pe șoselele patriei.
  • Hotelul Kristal din Focșani este printre cele mai faine din România. Din toate punctele de vedere – camere, restaurant, condiții, prețuri. Este cam în același range cu Privo din Târgu Mureș.
  • La Corod, centrul de vaccinare este aproape gol. În continuare „clienții” sunt de prin alte localități, băștinașii nu au nicio treabă cu vaccinatul.
  • Nu am efecte secundare. Alții au, eu personal nu am avut, vedem mâine cum stau. Mâine am sală, oricum…

Ce voi face în continuare, acum că am bătut COVID-ul?

  • În primul rând conștientizez cât de important a fost faptul că m-am vaccinat. Îmi voi vaccina copilul imediat ce apar vaccinurile certificate pentru copii.
  • Voi face și a treia doză de Moderna, dacă apare. M-a scăpat de tubul de oxigen, complicații, etc.
  • Conștientizez faptul că pericolul nu a trecut. Apar noi tulpini ale virusului, există o probabilitate destul de semnificativă ca o tulpină nouă să mă poată infecta. Drept urmare nu renunț la mască prea curând.
  • Faptul că am purtat mască (FFP2 în special, de la 3M, fără valvă) m-a scăpat de gripe, răceli, și alte ebola-uri. Râdeam noi de asiatici în trecut că îi vedeam cu măști, acum înțelegem de ce.
  • Voi continua să mă protejez și să nu mă expun. Am fost sâmbătă la mall să nu ne sălbăticim de tot, nu am știut cum să plecăm mai repede. Înțeleg că lumea a obosit și că s-a săturat să stea acasă, dar totuși nu înțeleg participarea la Darwin Awards.

Concluzie: Mulțumesc Științei și creatorilor Moderna că mi-au salvat viața. Mulțumesc doctorilor și asistentelor de la Centrul de Vaccinare COROD pentru profesionalism. Mulțumesc autorităților pentru o campanie de vaccinare coordonată excelent în condițiile în care în Vestul Europei încă se vaccinează în funcție de vârstă și nu sunt destule vaccinuri.

Mulțumesc Domnului că nu am luat-o razna în această perioadă. Calmul, credința, suportul celor din jur ne-au ajutat enorm în această încercare.

Vaccinați-vă. Aveți grijă de voi. Purtați mască. Nu vă expuneți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.