Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Rigurozitate

Sau jocul de-a politica ├«n spa╚Ťiul carpato-danubiano-pontic

Articol din categoria: General

Ast─âzi ministrul Vlad Voiculescu a fost demis de c─âtre premierul Florin C├«╚Ťu, ├«mpreun─â cu secretarul de stat Andreea Moldovan. Ca critic al lui Vlad Voiculescu, ca om care i-a repro╚Öat tot timpul lipsa de planificare, transparen╚Ť─â ╚Öi strategie, dup─â toate gafele f─âcute, dup─â ultima isprav─â a secretarului de stat care a dat drumul la un Ordin de Ministru cu impact major pentru Rom├ónia care nu i-a fost adus la cuno╚Ötin╚Ť─â Primului Ministru, decizia mi se pare una corect─â (apropo, ordinul nu este unul prost, chiar este un ordin ce ia ├«n considerare datele).

Cred că VV va lucra mult mai bine din afara sistemului decât din interiorul lui.

Experien╚Ťa sa ca om de ONG valoreaz─â mult mai mult dec├ót experien╚Ťa sa de func╚Ťionar public. De asemenea nu cred c─â un partid poate sta ├«ntr-un singur om, cred c─â USR-PLUS are oameni mult mai valoro╚Öi care pot ocupa aceast─â func╚Ťie ÔÇô apropo, poate acesta ar fi momentul ca USR-PLUS s─â propun─â o femeie-ministru capabil─â s─â preia aceast─â func╚Ťie extrem de important─â.

Semnalul dat de premierul C├«╚Ťu este unul bun

Este nevoie de disciplin─â ╚Öi rigurozitate! Cred c─â nu va fi singurul ministru schimbat, vor mai urma ╚Öi al╚Ťi eroi care au frecat menta ├«n aceast─â perioad─â.

Nu sunt un fan al PNL, dimpotriv─â am criticat dur anul trecut m─âsurile (sau lipsa lor) de sus╚Ťinere a economiei rom├óne╚Öti, AICI ╚Öi AICI. ├Äns─â decizia de ast─âzi este o decizie corect─â. Derapajele de la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, b├ólbele ministrului, lipsa cuno╚Ötin╚Ťelor despre detaliile din ordinele de ministru date chiar de Ministerul pe care ├«l conduce ÔÇô toate aceste lucruri au condus natural la decizia de ast─âzi.

A╚Öa cum ministrul Drul─â vine cu cifre concrete, cu proiecte concrete de infrastructur─â, cu termene ╚Öi cu urm─ârirea lor, a╚Öa trebuie s─â procedeze fiecare ministru. Nu ╚Ťine at├ót de transparen╚Ť─â c├ót de rigurozitate.

Lipsa rigurozit─â╚Ťii d─âuneaz─â grav intereselor cet─â╚Ťenilor

Apropo de rigurozitate, ├«nchei ├«ntr-o not─â haioas─â (╚Öi nu prea). Am tot spus c─â Legea 55/2020 (plus ordinele de ministru bazate pe ea) este una neconstitu╚Ťional─â deoarece d─â Guvernului un blank card ├«n limitarea drepturilor oamenilor. Dar m-am concentrat ├«n a ar─âta de ce faza cu obligativitatea colect─ârii datelor cu caracter personal de c─âtre terase este ilegal─â ÔÇô lucru de altfel confirmat de c─âtre Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal. Well, dragii mei, avem deja ╚Öi o decizie ├«n instan╚Ť─â privind ilegalitatea acestei obligativit─â╚Ťi. Nu este final─â, dar sunt absolut sigur c─â decizia va fi men╚Ťinut─â.

Ei bine, Curtea Constitu╚Ťional─â va analiza constitu╚Ťionalitatea Legii st─ârii de alert─â (chiar legea 55/2020) pe 20 mai 2021. ╚śtiu ╚Öi eu, ╚Öti╚Ťi ╚Öi voi care va fi rezultatul. Probabil vor fi ceva am├ón─âri dar rezultatul este unul aproape sigur. Doar c─â decizia va fi dat─â ÔÇ×├«nt├ómpl─âtorÔÇŁ fix c├ónd se vor ridica restric╚Ťiile. Puf, adio amenzi, etc.

Este nevoie de rigurozitate, seriozitate, accountability ├«n administra╚Ťia public─â. F─âr─â maimu╚Ť─âreal─â, f─âr─â teatru, f─âr─â administra╚Ťie f─âcut─â pe Facebook. Ci m─âsuri care s─â fie luate ├«n interesul cet─â╚Ťeanului.

1 comentariu Adaug─â comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ÔÇ×Probabil vor fi ceva am├ón─âri dar rezultatul este unul aproape sigur. Doar c─â decizia va fi dat─â ÔÇ×├«nt├ómpl─âtorÔÇŁ fix c├ónd se vor ridica restric╚Ťiile. Puf, adio amenzi, etc.ÔÇŁ

  Cu daunele terorismului psihologic cum rămâne?

  2
  2
  1

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.