Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Rigurozitate

Sau jocul de-a politica în spațiul carpato-danubiano-pontic

Articol din categoria: General

Astăzi ministrul Vlad Voiculescu a fost demis de către premierul Florin Cîțu, împreună cu secretarul de stat Andreea Moldovan. Ca critic al lui Vlad Voiculescu, ca om care i-a reproșat tot timpul lipsa de planificare, transparență și strategie, după toate gafele făcute, după ultima ispravă a secretarului de stat care a dat drumul la un Ordin de Ministru cu impact major pentru România care nu i-a fost adus la cunoștință Primului Ministru, decizia mi se pare una corectă (apropo, ordinul nu este unul prost, chiar este un ordin ce ia în considerare datele).

Cred că VV va lucra mult mai bine din afara sistemului decât din interiorul lui.

Experiența sa ca om de ONG valorează mult mai mult decât experiența sa de funcționar public. De asemenea nu cred că un partid poate sta într-un singur om, cred că USR-PLUS are oameni mult mai valoroși care pot ocupa această funcție – apropo, poate acesta ar fi momentul ca USR-PLUS să propună o femeie-ministru capabilă să preia această funcție extrem de importantă.

Semnalul dat de premierul Cîțu este unul bun

Este nevoie de disciplină și rigurozitate! Cred că nu va fi singurul ministru schimbat, vor mai urma și alți eroi care au frecat menta în această perioadă.

Nu sunt un fan al PNL, dimpotrivă am criticat dur anul trecut măsurile (sau lipsa lor) de susținere a economiei românești, AICI și AICI. Însă decizia de astăzi este o decizie corectă. Derapajele de la Ministerul Sănătății, bâlbele ministrului, lipsa cunoștințelor despre detaliile din ordinele de ministru date chiar de Ministerul pe care îl conduce – toate aceste lucruri au condus natural la decizia de astăzi.

Așa cum ministrul Drulă vine cu cifre concrete, cu proiecte concrete de infrastructură, cu termene și cu urmărirea lor, așa trebuie să procedeze fiecare ministru. Nu ține atât de transparență cât de rigurozitate.

Lipsa rigurozității dăunează grav intereselor cetățenilor

Apropo de rigurozitate, închei într-o notă haioasă (și nu prea). Am tot spus că Legea 55/2020 (plus ordinele de ministru bazate pe ea) este una neconstituțională deoarece dă Guvernului un blank card în limitarea drepturilor oamenilor. Dar m-am concentrat în a arăta de ce faza cu obligativitatea colectării datelor cu caracter personal de către terase este ilegală – lucru de altfel confirmat de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Well, dragii mei, avem deja și o decizie în instanță privind ilegalitatea acestei obligativități. Nu este finală, dar sunt absolut sigur că decizia va fi menținută.

Ei bine, Curtea Constituțională va analiza constituționalitatea Legii stării de alertă (chiar legea 55/2020) pe 20 mai 2021. Știu și eu, știți și voi care va fi rezultatul. Probabil vor fi ceva amânări dar rezultatul este unul aproape sigur. Doar că decizia va fi dată „întâmplător” fix când se vor ridica restricțiile. Puf, adio amenzi, etc.

Este nevoie de rigurozitate, seriozitate, accountability în administrația publică. Fără maimuțăreală, fără teatru, fără administrație făcută pe Facebook. Ci măsuri care să fie luate în interesul cetățeanului.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    „Probabil vor fi ceva amânări dar rezultatul este unul aproape sigur. Doar că decizia va fi dată „întâmplător” fix când se vor ridica restricțiile. Puf, adio amenzi, etc.”

    Cu daunele terorismului psihologic cum rămâne?

    2
    2
    1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.