Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Povestea vaccinarii

sau de ce nu m─â simt deloc vinovat

Articol din categoria: General

Sunt unul dintre noroco╚Öii care acum o s─âpt─âm├ón─â v├óna platforma de vaccinare pentru orice noi locuri de vaccinare introduse ├«n platform─â. ╚śi am prins la Corod, jude╚Ťul Gala╚Ťi, pentru 22 Martie cu rapel pe 19 Aprilie. Drept urmare, am ├«nchiriat o ma╚Öin─â de la Autonom, am luat un apartament la un hotel ├«n Tecuci ╚Öi ieri ne-am pus cu c─â╚Ťel ╚Öi purcel pe drumuri.

Observa╚Ťiile ├«n ordine cronologic─â:

 • Waze te scoate din Bucure╚Öti pe autostrada A3, apoi prin Mizil. Drumul prin Mizil este absolut horror, ├«ngust ╚Öi prost. Recomand s─â merge╚Ťi pe clasicul DN2 p├ón─â ├«nainte de M─âr─â╚Öe╚Öti, apoi face╚Ťi dreapta spre Tecuci.
 • Ca de obicei, DN2 este plin de imbecili. Nu degeaba ├«╚Öi merit─â ╚Öoseaua numele de drum al mor╚Ťii ÔÇôfiind cu o band─â pe sens plus o jum─âtate de band─â de retragere, lumea merge pe el ca pe autostrad─â. Adic─â iei flash-uri dac─â stai normal pe banda ta ╚Öi nu mergi cu 170km/h iar dac─â dep─â╚Öe╚Öti pe cineva care merge pe banda de retragere, intri oricum pe contrasens, deci trebuie s─â te asiguri. Nu se asigur─â nimeni. Deci ave╚Ťi grij─â c─â s-ar putea s─â muri╚Ťi pe DN2 ├«nainte s─â primi╚Ťi vaccinul.
 • Echipajele de Poli╚Ťie stau doar la p├ónd─â fix ├«n acelea╚Öi locuri ├«n care st─âteau ╚Öi acum 10 ani, ╚Öi acum 15 ani. Mi se pare absolut fascinant.
 • ├Än Tecuci nu v─â pot recomanda ce s─â vizita╚Ťi sau ce s─â vede╚Ťi fiindc─â nu am vizitat nimic. Ne-am plimbat 15 minute prin parc, timp ├«n care am remarcat c─â nici 20% din oameni nu purtau masc─â. Go big Tecuci!
 • Drumul Tecuci ÔÇô Corod este cam praf (pe alocuri lipse╚Öte) deci fie lua╚Ťi ma╚Öina aia de care nu v─â este mil─â, fie un SUV. Eu am ├«nchiriat direct SUV c─âci am experien╚Ť─â cu drumurile surpriz─â din Rom├ónia.
 • La Corod nu v─â baza╚Ťi pe localnici s─â ╚Ötie unde este centrul de vaccinare, nici dracu nu ╚Ötie. Nici Google nu ╚Ötie, nici Waze. L-am marcat eu pe Google Maps, sper s─â ├«l accepte. P├ón─â atunci, click AICI, fix ├«n zona asta este.
 • Noi aveam programare pe la 11-12, ne-au sunat de la centru pe la 9.30am dac─â putem veni. Eram deja acolo deci numai bine i-am ├«ntrebat unde este centrul de vaccinare ╚Öi ne-au explicat.
 • De ce ne-au sunat la 9.30am? Fiindc─â cei programa╚Ťi din Corod ╚Öi din ├«mprejurimi nu veniser─â ╚Öi exista risc ca dozele s─â fie compromise. A╚Öa c─â noi, veni╚Ťi de la 300km am ajutat la salvarea acelor doze.
 • Foarte civiliza╚Ťi ╚Öi empatici cei de la centrul de vaccinare, am venit cu formularul de consim╚Ť─âm├ónt gata completat fa╚Ť─â-verso, cu recipisa tip─ârit─â (nu ne-a ├«ntrebat nimeni de ea) ╚Öi am fost prelua╚Ťi rapid ╚Öi vaccina╚Ťi.
 • Vaccinul nu m-a durut, efecte adverse (├«nc─â) n-am, pe doamna a durut-o bra╚Ťul dar cam at├ót (p├ón─â acum).
 • Drumul de ├«ntoarcere este vis, am luat-o pe DN2 ╚Öi din nou m-am confruntat cu marea mas─â de psihopa╚Ťi la volan.

Recunosc c─â m-am sim╚Ťit vinovat c─â am luat locul cuiva din localitate sau din ├«mprejurimi care poate nu a avut acelea╚Öi cuno╚Ötin╚Ťe tehnice ca ╚Öi mine s─â rezerve rapid locuri la vaccinare. Dar c├ónd am auzit c─â se pierd doze fiindc─â localnicii ╚Öi-au rezervat locuri ╚Öi nu au ap─ârut, m-am umplut de spume. Adic─â eu am putut s─â conduc 300 km dus, 300 km ├«ntors, am f─âcut ni╚Öte cheltuieli destul de serioase cu aceast─â excursie fiindc─â am con╚Ötientizat c├ót de important─â este, iar oameni care au centrul de vaccinare la doi pa╚Öi nu se prezint─â la vaccinat (de╚Öi ei sau cineva le-a rezervat locul). Iar localnicii habar n-aveau UNDE este centrul de vaccinare!

Chiar cred c─â se poate da o lege c─â dac─â ├«╚Ťi rezervi loc ├«n platform─â ╚Öi nu te prezin╚Ťi la vaccinare, din motive subiective, s─â pl─âte╚Öti o amend─â. Nu este permis ca diver╚Öi nemernici s─â saboteze astfel efortul de vaccinare!

3 comentarii Adaug─â comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  DN2 nu are banda de retragere ci de urgenta, deci o singura banda pe sens…nu incap nici 3 masini mici in siguranta, l-am batut saptamanal pana la Focsani vreo 5 ani…acum arata mai bine. In rest s─ân─âtate.

 2. #2 Comentariu nou

  Am renun╚Ťat s─â mai folosesc DN2 p├ón─â la Tecuci. Mizil e mult mai chill ╚Öi safe.

 3. #3 Comentariu nou

  Tu ai mers prin Mizil acum? Sau ╚Ötii de mai demult c─â era stricat ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani?

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.