Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Povestea vaccinarii

sau de ce nu mă simt deloc vinovat

Articol din categoria: General

Sunt unul dintre norocoșii care acum o săptămână vâna platforma de vaccinare pentru orice noi locuri de vaccinare introduse în platformă. Și am prins la Corod, județul Galați, pentru 22 Martie cu rapel pe 19 Aprilie. Drept urmare, am închiriat o mașină de la Autonom, am luat un apartament la un hotel în Tecuci și ieri ne-am pus cu cățel și purcel pe drumuri.

Observațiile în ordine cronologică:

  • Waze te scoate din București pe autostrada A3, apoi prin Mizil. Drumul prin Mizil este absolut horror, îngust și prost. Recomand să mergeți pe clasicul DN2 până înainte de Mărășești, apoi faceți dreapta spre Tecuci.
  • Ca de obicei, DN2 este plin de imbecili. Nu degeaba își merită șoseaua numele de drum al morții –fiind cu o bandă pe sens plus o jumătate de bandă de retragere, lumea merge pe el ca pe autostradă. Adică iei flash-uri dacă stai normal pe banda ta și nu mergi cu 170km/h iar dacă depășești pe cineva care merge pe banda de retragere, intri oricum pe contrasens, deci trebuie să te asiguri. Nu se asigură nimeni. Deci aveți grijă că s-ar putea să muriți pe DN2 înainte să primiți vaccinul.
  • Echipajele de Poliție stau doar la pândă fix în aceleași locuri în care stăteau și acum 10 ani, și acum 15 ani. Mi se pare absolut fascinant.
  • În Tecuci nu vă pot recomanda ce să vizitați sau ce să vedeți fiindcă nu am vizitat nimic. Ne-am plimbat 15 minute prin parc, timp în care am remarcat că nici 20% din oameni nu purtau mască. Go big Tecuci!
  • Drumul Tecuci – Corod este cam praf (pe alocuri lipsește) deci fie luați mașina aia de care nu vă este milă, fie un SUV. Eu am închiriat direct SUV căci am experiență cu drumurile surpriză din România.
  • La Corod nu vă bazați pe localnici să știe unde este centrul de vaccinare, nici dracu nu știe. Nici Google nu știe, nici Waze. L-am marcat eu pe Google Maps, sper să îl accepte. Până atunci, click AICI, fix în zona asta este.
  • Noi aveam programare pe la 11-12, ne-au sunat de la centru pe la 9.30am dacă putem veni. Eram deja acolo deci numai bine i-am întrebat unde este centrul de vaccinare și ne-au explicat.
  • De ce ne-au sunat la 9.30am? Fiindcă cei programați din Corod și din împrejurimi nu veniseră și exista risc ca dozele să fie compromise. Așa că noi, veniți de la 300km am ajutat la salvarea acelor doze.
  • Foarte civilizați și empatici cei de la centrul de vaccinare, am venit cu formularul de consimțământ gata completat față-verso, cu recipisa tipărită (nu ne-a întrebat nimeni de ea) și am fost preluați rapid și vaccinați.
  • Vaccinul nu m-a durut, efecte adverse (încă) n-am, pe doamna a durut-o brațul dar cam atât (până acum).
  • Drumul de întoarcere este vis, am luat-o pe DN2 și din nou m-am confruntat cu marea masă de psihopați la volan.

Recunosc că m-am simțit vinovat că am luat locul cuiva din localitate sau din împrejurimi care poate nu a avut aceleași cunoștințe tehnice ca și mine să rezerve rapid locuri la vaccinare. Dar când am auzit că se pierd doze fiindcă localnicii și-au rezervat locuri și nu au apărut, m-am umplut de spume. Adică eu am putut să conduc 300 km dus, 300 km întors, am făcut niște cheltuieli destul de serioase cu această excursie fiindcă am conștientizat cât de importantă este, iar oameni care au centrul de vaccinare la doi pași nu se prezintă la vaccinat (deși ei sau cineva le-a rezervat locul). Iar localnicii habar n-aveau UNDE este centrul de vaccinare!

Chiar cred că se poate da o lege că dacă îți rezervi loc în platformă și nu te prezinți la vaccinare, din motive subiective, să plătești o amendă. Nu este permis ca diverși nemernici să saboteze astfel efortul de vaccinare!

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    DN2 nu are banda de retragere ci de urgenta, deci o singura banda pe sens…nu incap nici 3 masini mici in siguranta, l-am batut saptamanal pana la Focsani vreo 5 ani…acum arata mai bine. In rest sănătate.

  2. #2 Comentariu nou

    Am renunțat să mai folosesc DN2 până la Tecuci. Mizil e mult mai chill și safe.

  3. #3 Comentariu nou

    Tu ai mers prin Mizil acum? Sau știi de mai demult că era stricat în urmă cu câțiva ani?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.