Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Poze pe paginile Facebook versus GDPR

Sau de ce o să începem să ștergem poze de pe paginile Facebook

Articol din categoria: HORECA

Autoritatea de protec╚Ťie a datelor cu caracter personal din Danemarca, Datatilsynet, a emis o decizie ce va avea efect cam ├«n toat─â Europa. ├Än urma investiga╚Ťiei la un site de evenimente, Epic Booking, a decis c─â aproximativ 500.000 de poze de pe pagina de Facebook a companiei ├«n care ap─âreau copii ╚Öi tineri ├«n poze f─âcute cu camere selfie pe la diverse evenimente ├«ncep├ónd din 2013 ├«ncalc─â cerin╚Ťele GDPR.

De╚Öi operatorul a prezentat consim╚Ť─âminte pentru aceste poze, autoritatea de supervizare a decis c─â aceste consim╚Ť─âminte nu ├«ntrunesc cerin╚Ťele de consim╚Ť─âm├ónt informat, specific ╚Öi liber dat. Drept urmare, a decis s─â impun─â operatorului s─â ╚Ötearg─â toate pozele de la evenimente.

Dar asta nu este tot. Autoritatea a constatat că operatorul nu setase niște termene de ștergere a pozelor. Drept urmare le-a impus ca pe viitor pozele de la evenimente să aibă ca termen de ștergere maximum 60 de zile.

Ei bine, chestia asta doare. Toate firmele de evenimente, de petreceri, baruri, cluburi, restaurante etc trebuie s─â ├«╚Öi revizuiasc─â toate albumele cu poze de pe la evenimente. ╚śi s─â ╚Ötearg─â orice ├«nseamn─â poze vechi ├«n care apar oameni c─ârora li se disting elemente unice de identificare (fa╚Ť─â, tatuaje, semne distinctive, haine unice etc) sau s─â anonimizeze astfel de elemente.

1 comentariu Adaug─â comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Clar de acum toate paginile de restaurante o sa fie profile personale. Adica eu asa as face ca sa scap de bataia asta de cap. Add friend/follow si aia e.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.