Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Draga Samsung

Articol din categoria: Lifestyle

Dragă Samsung,

Îți sunt client de peste 20 de ani. Televizoare, telefoane mobile, monitoare și alte electronice. De la televizoare cu tub catodic la LED TV-uri, laptop-uri, ultrabook-uri, monitoare, cuptoare cu microunde – am avut de toate. Am admirat brand-ul Samsung pentru modul în care s-a ridicat dintr-o țară trecută printr-un război dezastruos și a devenit lider internațional, corporație globală cu prezență în aproape fiecare țară a lumii. V-ați încercat mâna și în domeniul auto – nu prea v-a ieșit, dar încercarea rămâne în istorie.

Spuneam aici de faptul că Samsung are brand-urile Harman și a făcut foarte bine că nu și-a băgat brand-ul peste ele. Pe scurt, Samsung este o poveste de succes.

Cumva, însă, fiecare brand de succes trebuie să dea niște rateuri ca să învețe să asculte ceea ce utilizatorii și clienții îi spun. De obicei asta se întâmplă când angajezi fel de fel de MBA-i cu ștaif și fără experiență în poziții cheie și îi lași să se joace la butoane.

Astăzi a venit rândul categoriei de telefoane mobile, lansate în cadrul evenimentului Samsung Unpacked. Ați anunțat noul Galaxy S21 cu tot cu modelul premium Ultra 5G. Modelul de top costă 6999 lei și primești și niște căști wireless și un smart tag. Afișajul este la 120hz, iar camerele au 12MB, 108MP, două camere de 10MP și zoom de 100x. Camera de selfie are 40MP. Bateria este de 5000 mAh , spațiul de stocare este de 512GB și este compatibil cu S-Pen. Cutia nu include încărcător sau căști.

Hai să vedem modelul Samsung Galaxy Note 20, lansat acum patru luni. Modelul de top Ultra 5G costă 6299 lei (redus de la prețul inițial de 6699 lei), iar la momentul achiziției primei la promoție niște căști wireless. Afișajul este la 120hz, iar camerele au 12MP, 108MP, 12MP și un zoom de 50x. Camera de selfie are 10MP. Bateria este de 4500 mAh, spațiul de stocare este 512GB. Cutia include încărcător, căști AKG și S-Pen.

Deci deal-ul vostru este așa: nu mai primești încărcător, căști AKG, S-Pen dar primești un procesor puțin mai rapid, o cameră de 10MP extra, un zoom mai bun și poți face selfie-uri mișto (cam singurul feature „palpabil” și util) plus o baterie puțin mai bună. Doar 700 lei diferență.

Acum câteva luni ați făcut mișto de Apple că nu au inclus încărcător în cutie, acum o comiteți voi. Mai mult, încercați să vindeți un telefon cu mai puține accesorii la un preț mai mare. Felicitați product manager-ul din partea mea, superbă strategia. Da, dacă era executată de Apple dar voi nu sunteți Apple… nu aveți vibe-ul Apple, audiența Apple, percepția Apple. Voi sunteți Samsung și noi, vechii clienți, ăia care vă plătesc salariile suntem cam dezamăgiți. Singurul lucru reținut din această lansare este că ați scos încărcătorul (da, știu, protejăm natura, BS).

Am vorbit aici despre calitatea și inovațiile Note 20 Ultra – un telefon mult prea scump pentru ce oferă. Acum că i-ați mai rupt prețul ca să faceți loc lui S21, aș zice că începe să se merite.

Eu continui să folosesc și Note 8-ul vechi deja de trei ani și jumătate. Merge foarte bine, iar senzorul său de amprentă este de 10x mai bun decât ce aveți pe Note 20 Ultra.

Cred că puteți mai bine și trebuie să puteți mai bine.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Samsung: Who are you, again?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.