Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Extremism fara granite

Articol din categoria: Lifestyle

Cei din partidele clasice încă nu au înțeles pericolul reprezentat de către cei din Alianța pentru Unirea Românilor și continuă să acționeze ca și cum cei 9% câștigați de către AUR (înainte de redistribuire) nu ar reprezenta nimic în Parlament. Somnul națiunii naște monștri iar partidele clasice încă sforăie somnul licitațiilor și a achizițiilor acoperite de o Justiție nefuncțională ce tocmai a trimis în morți Dosarul Mineriadei din 13-15 Iunie 1990. Ăștia care ați tremurat în frig pentru Justiție, vă simțiți bine și împliniți?

Am citit interviurile Europa Liberă cu votanții AUR. O mare parte din ei au vorbit direct cu George Simion, co-președintele partidului. Hai să vedem, președinții partidelor clasice cu câți alegători au vorbit? Nu cu alegători de ăia aleși pe sprânceană de către echipele de comunicare ale partidelor ci cu oameni reali, cu probleme, cu dureri, cu nevoi?

Ce i-a motivat pe alegătorii din Diaspora să voteze AUR, un partid naționalist? Păi faptul că în țară erau făcuți „căpșunari”, „ștergători la fund”, „sclavi”, „curve” iar în străinătate erau priviți ca hoți sau infractori. A, nu credeți? Încercați ca români să faceți business în afara României să vedeți ce ușor este – sunt niște bariere uriașe pe care doar cei foarte insistenți le pot trece. Bariere de percepție. Românii din Diaspora s-au trezit prinși între disprețul celor din țară (care își aduceau aminte de ei doar când îi chemau la urne) și scârba celor din străinătate. Între dezamăgirile cauzate de politicieni ce le promiteau marea cu sarea doar ca să ajungă în poziții din care să îi ignore. O vorbesc în cunoștință de cauză, sunt membru în Re:Patriot din Romanian Business Leaders și știu ce sprijin real oferă statul român antreprenorilor ce vor să se întoarcă sau să investească în România.

Cei din partidele clasice – și aici includ și USR-PLUS că mizeriile făcute cu schimbatul candidaților și cu spălatul rufelor în public au fost manevre de politică clasică dâmbovițeană – au luat votul Diasporei ca pe un cec în alb. Hai Diasporă la vot – și Diaspora a venit și a acum avem AUR la 9% (înainte de redistribuire).

Cei din USR-PLUS, PNL și PSD ar trebui să citească bine de tot conținutul site-ului AUR și să înțeleagă cum arată o comunicare eficientă. Se tot vorbea de analfabeți la partidele clasice? Senatul AUR abundă de profesori universitari, scriitori, filosofi, medici, oameni cu doctorate. A, au opinii ce nu plac partidelor clasice? Da, dar știu să disemineze eficient aceste opinii și platforma partidului – avantajul de a lucra cu oameni inteligenți. Atenție, om inteligent nu înseamnă un om ce achiesează la valorile morale moderne precum egalitate, toleranță, drepturi egale etc.

De asemenea numerele de telefon ale tuturor responsabililor locali au fost publicate ca oamenii să poată vorbi cu ei. Membrii AUR au fost tot timpul în mijlocul alegătorilor, nu au ars-o superior că „știm noi mai bine”.

Continui să citesc opiniile superioare ale unor talentați ce consideră alegătorii AUR ca fiind oameni simpli, ne-educați, ușor de prostit. Așa au fost considerați și legionarii acum peste 70 de ani. Sau comuniștii. Și totuși, în rândul lor găsim nume de intelectuali celebri ai căror opere încă sunt predate în gimnaziu și liceu.

Ce urmează? Ascensiunea AUR – cei din țară au aflat despre acest partid.  Așa cum cei din Diaspora s-au simțit reprezentați de politicienii AUR și de mesajele lor, așa și cei din țară vor începe să creadă în noua formațiune politică. Mă aștept ca până în vară intenția de vot pentru AUR să crească cu cel puțin 10 puncte. Moment în care lucrurile devin cu adevărat interesante.

Sper că acest duș rece pe care „forțele democratice” l-au primit să servească drept trezire la realitate. Altfel, în caz de alegeri anticipate (vorbim de un Guvern ce va avea șanse medii de supraviețuire) vom vedea AUR într-o coaliție guvernamentală.

Până atunci, get ready for the show. Acum un Emanuel Ungureanu sau un Goțiu ar fi fost utili în Parlament, dar hey, am avut o „schimbare de paradigmă”.  

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Explicații să le rumeni:

    1) AUR va sfârși ca PP-DD. E o trâmbiță de moment. Totul din țară se modelează după curenții externi, cu întârziere sau în timp real, sub controlul epoleților. AUR nu putea să apară în perioada 2015-2016, respectiv 2019.
    Fapt ce denotă că nici securiștii nu se așteptau să câștige Trump, iar după ce o parte din populație se uita cu râvnă că „I-a uite-l pe Trump, e naționalist, nu ‘globalist’”, s-a făcut o bulă patriotardă după 4 ani. Trebuie dezumflată și M.O.-ul după care dezumfli extremiștii este prin infiltrare, duși către momeli, se face de tot căcatul și se evaporă.

    2) AUR este o chestie susținută de securiști pentru securiști. Deja infiltrarea nu mai e nevoie, partidul s-a născut mort, iar epoleții fac surfing cu el. Ar fi trebuit să descoperi cine-s membrii care i-au susținut financiar & cine-s pe liste: torționari, criminali care au comis crime împotriva umanității înainte & în timpul Revoluției.
    Nu le ajung pensiile speciale de securiști, mai vor și de parlamentari. Imediat mă aștept să bage capul și Imre Asztalos, că parcă se văita că are probleme cu banii, săracu’.

    3) Prin 2024-2025, dispare și AUR. Eu cred că e posibil și mai devreme. A câștigat Joe Biden, iar populismul în Europa stă să moară în ultimele chinuri.

    4) Toate harnelile promovate de ei sunt fix asta: harneli. Miza cea mare sunt salariile & pensiile speciale.
    Securiștii îi lasă în pace pe securiști („corb la corb…”), în timp ce acoperiții din mass-media îi vor terfeli (pe bună dreptate; ce ironie) cu tot ce au de spus ca partid, în timp ce acoperiții din justiție se vor pregăti să-i bage la închisoare pe restul conform OUG 31 din 2002.

    Securitatea veghează.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.