Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Lansare gama audio harman

Articol din categoria: Trends

Am primit invitația de a participa la lansarea noii game de produse audio Harman, pentru brand-urile din portofoliu. Harman este o subsidiară a Samsung, practic au o anumită independență față de compania mamă ceea ce le permite să se concentreze pe ceea ce știu să facă cu adevărat: soluții audio. Pe zona de lifestyle audio au brand-urile AKG (acum înțelegem de ce sunt căști AKG în cutiile de telefoane Samsung), Harman/Kardon, Infinity, JBL, Lexicon, Mark Levinson și Revel. Pe automotive mai au și Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins. Pe scurt, lumea bună s-a strâns în portofoliul Harman.

Săptămâna trecută au avut conferința de presă dedicată lansării noilor game audio din brand-urile JBL și Harman Kardon. Ce s-a lansat în săptămâna ce a trecut?

Hai să începem cu brand-ul JBL.

JBL Xtreme 3: boxe portabile bluetooth cu două radiatoare de bass JBL, cu o baterie ce permite redarea a peste 15 ore de muzică, rezistent la umiditate și la praf, disponibile în trei culori.

Preț? Cam 1500 lei.

JBL Go 3: cea mai mică boxă portabilă bluetooth din gama JBL, dar care are o baterie ce permite redarea a peste 5 ore de muzică, rezistent la umiditate și praf, disponibilă în opt culori.

Preț? Cam 200 lei.

JBL Clip 4: un accesoriu mai mult decât o boxă, se poate agăța la rucsac când mergi pe munte, la mare, la băută, permite redarea a peste 10 ore de muzică, este și el rezistent la apă și praf. Se încarcă frumos cu USB-C și este disponibil în opt culori.

Preț? Cam 300 lei.

JBL LIVE FREE: căști in-ear, bluetooth, ce se încarcă în cutie care la rândul ei se încarcă prin USB-C. Are tehnologie Active Noise Cancelling cu Smart Ambient. Permite folosirea unei singure căști sau a amândurora, există și microfoane integrate în ambele căști și se conectează simplu și rapid la dispozitive (la dispozitivele Android, folosind Fast Pair by Google se conectează când deschizi cutia). Bateria permite redarea a 7h de muzică. Rezistă bineînțeles la umiditate.

Reflect Mini TWS: căști in-ear, bluetooth, ce se încarcă în cutie care la rândul ei se încarcă prin USB-C. Are tehnologie Active Noise Cancelling cu Smart Ambient, poate lucra cu asistenții vocali de la Google și Amazon (Alexa). Permite folosirea unei singure căști sau a amândurora, există și microfoane integrate în ambele căști. Disponibil în trei culori. Bateria permite redarea a 21h de muzică, 7h direct pe căști, încă 14h dacă le mai încărcăm în cutie.

Tune 225 TWS: tot căști wireless in-ear, bluetooth, tot cu cutie ce se încarcă prin USB-C și care la rândul ei încarcă. Nu avem tehnologia Active Noise Cancelling dar avem JBL Pure Bass, să sune bașii bine. Bateria permite redarea a până la 25 de ore de muzică. Merge și cu o cască, se integrează cu asistenții vocali de la Google și Amazon (Alexa), are și microfoane integrate.

Partybox 310: Boxă portabilă de petreceri cu efecte de lumini și sunetul consacrat JBL Pro. Este interesant că Partybox 300 a fost cam cea mai bine vândută boxă portabilă în Europa, deci 310 vine tare din urmă și promite multe. Are senzor ambiental, are sistem karaoke integrat, efecte de sunet și butoane iluminate pentru DJ. Se poate conecta cu încă o boxă ca să bubuie muzica mai tare (240W de iubire pe fiecare boxă). Poate reda până la 18 ore de muzică.

Partybox On-the-Go: tot o boxă portabilă dar mult mai mică decât Partybox 310, poate fi transportată ușor, ca o geantă de umăr. Poate reda până la 6 ore de muzică, are microfon inclus, are și deschizător de bere (bravo celui care a venit cu ideea), are intrări pentru instrumente, se poate conecta cu încă o boxă ca să bubuie muzica mai tare (100W de iubire pe fiecare boxă).

Preț? Cam 349 EUR.

Pe segmentul premium, în categoria de Home Audio s-a lansat pe brand-ul Harman Kardon boxa wireless Citation 200. Se conectează pe bluetooth sau pe wireless, rezistă la umezeală și la praf, are o baterie ce permite redarea a până la 8 ore de muzică, se încarcă ușor pe un încărcător dedicat (sau pe USB-C, cum vrei tu), vine cu Google Home, are un Chromecast integrat ce permite conectarea la peste 300 de servicii de streaming de muzică, se poate conecta la Apple Music via AirPlay. Microfoanele boxei pot oricând fi oprite pentru a asigura intimitatea (o chestie chiar cool), lucru vizibil prin intermediul unor led-uri colorate. Se poate conecta cu o altă boxă Citation 200 pentru efect stereo.

Precum vedeți, nu la toate device-urile s-a comunicat prețul. Vor deveni disponibile din Octombrie, în retail și pe https://www.harman-audio.ro/ .

Nu prea mai ascult muzică pe boxe, ascult doar când mă duc la Oradea unde am casă (și nu prea am vecini), însă cred că o boxă (hai două) Citation de la Harman Kardon tot iau, măcar să știu că îi comand să pună muzică de pe canale de pe Spotify. Foarte mișto feater-ul cu oprirea microfoanelor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.