Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Principiile nesimțirii

Tumorile trecutului cresc și ne cangrenează ființa națională

Articol din categoria: General, Politica

Cea mai bună cură de slăbire în aceste zile nu este dieta ci televizorul. Deschizi TV-ul, privești show-ul politic și vomiți. De aceea nu m-am mai uitat deloc la niciun canal românesc de… Hmm… Doi ani?

Politica este curvă.

Este scuza folosită de toți jegoșii din politică pentru a-și scuza compromisurile plătite cu banii noștri ca să le fie lor bine. Principiul Hrebe: „două treimi la putere, o treime la opoziție” – a fost acceptat cam de toate partidele importante ce au mânjit Parlamentul în ultimii 30 de ani.

Luminița de la capătul tunelului este invocată de fiecare nemernic care ne scufundă mai tare în mocirlă.

Fiecare partid, vechi, nou, reinventat o arde pe „speranță”. Speranța unui trai mai bun, a eliminării corupției, a unor spitale decente și unor școli performante – minciuni ordinare pe scurt. Serios, cum poți să crezi că vor dori să elimine corupția? Păi s-ar elimina pe ei înșiși! De ce ar dori școli mai bune? Au nevoie de turme de oi proaste nu de oameni deștepți care să îi pună la colț.

Securiștii sunt tot acolo.

Cea mai mare tumoră lăsată de comunism a fost și este Securitatea. O organizație care pe lângă faptul că a fost un organ de teroare politică și de spionaj a tuturor cetățenilor țării, a reprezentat și reprezintă o castă a unor privilegiați care încă de pe vremea comunismului aveau ceea ce „boulimea” nu avea: carne, lapte, ouă, electronice din import, deplasări în străinătate etc. Marea majoritate a securiștilor au migrat în politica post-decembristă și s-au infiltrat în toate partidele. În 1996 când a venit Convenția Democrată la putere, până și șoferii ministerelor erau securiști. De-aia s-au înțeles atât de bine și s-au certat doar când a fost vorba de bani și de influență.

ADN-ul FSN este cam în toate partidele.

Ai fi tentat să crezi că doar PSD este moștenitorul cancerului Frontului Salvării Naționale, pseudo-partidul lui Ion Iliescu. Ei, aș! Avem ADN de FSN la absolut toate partidele post-decembriste. Dacă nu direct prin leprele ce s-au lepădat de Partidul Comunist Român în Decembrie 1989 fugind de frică să nu fie linșați de populație, atunci prin beizadelele lor. Este a doua generație de securiști, odraslele unor potențați ai regimului care au învățat lecția ciordelii de la părinții lor. Casta a continuat cu succes și după 1989.

Am făcut acest intro pentru a înțelege parteneriatul PNL-PSD care se vomită în aceste zile.

Pentru electorat este ceva de neînțeles. Pentru cei care îl negociază este ceva absolut natural. Fiindcă îi leagă ceva: dorința de parvenire și foamea de bani. Asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni – fix despre asta vorbim. De aceea se insistă pe păstrarea SIIJ, lucru pe care PNL îl respinge cu sfert de gură – potențații PNL sunt bine protejați de SIIJ. Fiindcă SIIJ ține bine în lanț structuri precum DIICOT sau DNA care pot deranja noua frăție a tâlhâriei care se construiește în aceste zile.

În România nu mai vorbim de corupție. Vorbim de cleptocrație instituțională.

Am văzut corupția și la Bruxelles, în inima Uniunii Europene. Însă ea este foarte delicată, se face mult mai elegant. În România vorbim de giboni cu două dungi pe creier care încă speră că pot tâlhări la drumul mare, luând șpagă cash. Evoluția de la stadiul de maimuță pentru ei s-a oprit la nivelul de maimuță „uga uga, dă sacul cu bani, mânca-ț-aj”. Vin foarte mulți bani și deja gibonii se visează în vile pe malul Mediteranei, cu vreo două-trei folcloriste în jacuzzi cu care să pozeze că mai mult oricum nu le permite fizicul.

Și totuși, luminița pe când o vedem?

Luminița vom începe să o vedem când vom învăța să nu mai acceptăm mizerii în viețile noastre. Când vom deveni chiar noi schimbarea pe care ne-o dorim de la alții. Atâta timp cât chiar noi suntem dispuși să facem compromisuri, să ne facem frate cu dracul până trecem puntea, să luăm ca motto „capul plecat sabia nu-l taie”, pe scurt să fim oi, nimic nu se va schimba. A, credeai că alianța asta „liberali” cu comuniști nu este din vina ta sau a mea? Ba da bro/sis, din vina noastră este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.