Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Certificare de influencer

Ia neamule, câte una să ajungă la toată lumea

Articol din categoria: General

M-am trezit ├«n aceast─â diminea╚Ť─â ╚Ötiind c─â va fi o zi grea. Multe call-uri cu clien╚Ťii, task-uri ├«nt├órziate ce trebuie rezolvate urgent, noi proiecte ce ├«ncep, oferte ce trebuie f─âcute. Mai trebuia s─â merg ╚Öi la sal─â, s─â m─â asigur c─â sunt toate cele necesare ├«n cas─â, c─â furnizorii sunt to╚Ťi pl─âti╚Ťi, c─â copilul este luat de la gr─âdini╚Ť─â ╚Öi convins s─â nu stea la locul de joac─â la +40 de grade c├ónd toate toboganele fierb ÔÇô ├«n sf├ór╚Öit, o zi de aia complet─â.

╚śi chiar c─âutam ceva s─â m─â amuze, c├ónd mi-au picat ochii pe aceast─â minun─â╚Ťie: program IAB de certificare ├«n Influencer Marketing. Gestionat de domnul Costin Cocioab─â, cunoscut pie╚Ťei de online din Rom├ónia pentru multe proiecte de succes. Spune Ioana a╚Öa:

ÔÇ×credem c─â este important ca brandurile sa fie informate atunci c├ónd colaboreaz─â cu creatori de con╚Ťinut ╚Öi este important sa ╚Ötie ce sa verifice la un influencer ├«nainte de a-l contacta pentru o colaborareÔÇŁ

IAB este organiza╚Ťia care nu a reu╚Öit vreme de mul╚Ťi ani s─â impun─â standarde de bannere ├«n pia╚Ťa de online din Rom├ónia (nu ╚Ötiu c├óte site-uri aveau cerin╚Ťe speciale de bannere), care nu a reu╚Öit mai nimic cu framework-ul de consim╚Ť─âm├ónt TCF2.0 dar care iat─â, vrea s─â impun─â un standard de ÔÇ×Influencer MarketingÔÇŁ, coordonat de c─âtre domnul Costin Cocioab─â.

╚Üin├ónd cont c─â ÔÇ×pia╚ŤaÔÇŁ de influenceri este fragmentat─â, ╚Ťin├ónd cont c─â multe din campaniile cu influenceri se fac pe principiul ÔÇ×cine are reach-ul mai mareÔÇŁ (nu conteaz─â c─â e fals sau nu), ÔÇ×cine d─â rebate-ul ├«n plicÔÇŁ, ÔÇ×cine este prieten cu X, Y, ZÔÇŁ, ╚Ťin├ónd cont c─â ├«ntre mul╚Ťi influenceri ╚Öi multe brand-uri exist─â colabor─âri de lung─â durat─â bazate pe prietenie, respect, interese comune ╚Öi rela╚Ťii intime, sunt curios ce succes va avea o astfel de certificare.

Ok, o s─â vin─â Florin ╚Öi Dorin cu armatele de influenceri din Mocapp ╚Öi 2Performant care vor semna orice li se bag─â sub nas, ├«ns─â nu v─âd influenceri adev─âra╚Ťi ce nu mai au nevoie de vreo certificare gen Vali, Cetin, Andrei, Mihai ╚Öi mul╚Ťi al╚Ťii certific├óndu-se.

Rolul unei certific─âri este s─â creasc─â ├«ncrederea ├«n persoana certificat─â, ├«ns─â acest lucru se poate face doar c├ónd organiza╚Ťia care certific─â poate s─â sus╚Ťin─â acel capital de ├«ncredere. Ori, IAB mai are de lucru aici ÔÇô inclusiv ├«n alegerea colaboratorilor cu care lucreaz─â.

3 comentarii Adaug─â comentariu

  1. Am venit sa spun ca aceste certificate se vor da pe bani ­čÖé

    Drept urmare o sa vrei si tu sa dai bani sa ai certificat de influencer :))

    Revin cu link de 2parale ca sa afiliere si influencereala .)

    3

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.