Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Avem o responsabilitate

Dar factura o pl─âtim tot noi

Articol din categoria: Lifestyle

Discutam cu un client acum vreo doi ani ╚Öi ├«mi spunea c─â ╚Ötie mul╚Ťi str─âini ce vin ├«n Rom├ónia fiindc─â ador─â haosul. Dac─â ├«n Germania sau ├«n Olanda te iei ├«n gur─â cu Poli╚Ťia e╚Öti rapid s─âltat, ├«nc─âtu╚Öat, b─âgat la ╚Ťuhaus. Procesul de asemenea decurge rapid. Aici ╚Öansa s─â fii condamnat pentru ceva este foarte, foarte mic─â. Dac─â faci un accident mortal ri╚Öti ni╚Öte ani de ├«nchisoare cu suspendare ÔÇô practic nu vezi p├órnaia dec├ót dac─â erai beat mort ╚Öi ai ucis ceva mai multe persoane dec├ót de obicei, ai fugit de la locul accidentului ╚Öi eventual te-ai ╚Öi luat ├«n gur─â cu Poli╚Ťia, ├«n fa╚Ťa camerelor de luat vederi.

├Än ultimele s─âpt─âm├óni are loc un carnagiu pe ╚Öoselele din Rom├ónia. Carnagiu! Serios, orice drum din punctul A ├«n punctul B devine un dans cu moartea. Regulile de circula╚Ťie nu sunt respectate, amenzile sunt la mi╚Öto ╚Öi oricum nu prea ai cadru legal s─â le recuperezi (minunat acest bou, absolut minunat), Poli╚Ťia lipse╚Öte cu des─âv├ór╚Öire sau o arde prin bosche╚Ťi v├ón├ónd vitezomani. De fapt ÔÇ×├«mi asumÔÇŁ (minunat─â expresie de ÔÇ×m─â doare-n fund de voiÔÇŁ) s─â spun c─â Poli╚Ťia nu mai exist─â. Poli╚Ťia este acea institu╚Ťie care constat─â.

Titlul acestei post─âri vine de la un comentariu al unui politician PNL. Acesta a postat ceva despre carnagiul de pe ╚Öo╚Öelele Rom├óniei, a╚Öa c─â l-am ├«ntrebat la ce partid este Ministerul de Interne. ─éia care ar trebui s─â fac─â enforcement. Acesta este r─âspunsul s─âu: ÔÇ×avem o responsabilitateÔÇŁ

 

Ast─âzi se ├«mplinesc doi ani de la crima de la Caracal. Procesul t─âr─âg─âneaz─â, ├«n el fiind implica╚Ťi mul╚Ťi politicieni ╚Öi o re╚Ťea ├«ntreag─â de trafic de carne vie. Este o lini╚Öte de auzi musca cum b├óz├óie. Cu siguran╚Ť─â autorit─â╚Ťile ÔÇ×├«╚Öi asum─âÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×au o responsabilitateÔÇŁ. S─â fim serio╚Öi, se va pune rapid batista pe ╚Ťambal ├«nainte s─â ias─â la iveal─â monstruozitatea caracati╚Ťei.

Singura solu╚Ťie de reparare este desfiin╚Ťarea tuturor institu╚Ťiilor MAI cangrenate de corup╚Ťie, miserupism ╚Öi prostie: Jandarmerie, Poli╚Ťie, trupe speciale, tot. R├ónd pe r├ónd, fiecare institu╚Ťie desfiin╚Ťat─â, re├«nfiin╚Ťat─â, oameni reangaja╚Ťi cu concurs monitorizat de c─âtre armat─â ╚Öi de c─âtre speciali╚Öti FBI sau ai altor institu╚Ťii de securitate interna╚Ťionale. ├Än 10 ani resetezi tot sistemul.

O alt─â tactic─â este camerarea integral─â a tuturor ╚Öoselelor ╚Öi autostr─âzilor din Rom├ónia. ├Äntr-o prim─â faz─â. Cam cum este ├«n orice ╚Ťar─â civilizat─â. Cu detectoare de vitez─â, de ├«nc─âlc─âri de band─â continu─â, tot. De-aia avem AI performant ╚Öi datacentere performante, trebuie doar s─â le punem la treab─â. A, c─â mul╚Ťi politicieni vor fi prin╚Öi cu m├ó╚Ťa-n sac? Ghinion, trebuie ╚Öi ei s─â pl─âteasc─â c├ónd ├«ncalc─â legea.

├Äncep s─â ├«n╚Ťeleg ╚Öi eu u╚Öor u╚Öor de ce mul╚Ťi intelectuali au devenit legionari ├«n anii 30, ani de haos ├«ntr-o Rom├ónie guvernat─â prost, s─âr─âcit─â de corup╚Ťie pandemic─â sus╚Ťinut─â de la cel mai ├«nalt nivel (pentru sceptici, citi╚Ťi ÔÇ×Sociologia proastei guvern─âri ├«n Rom├ónia interbelic─âÔÇŁ scris─â de Bogdan Bucur, pe baza unei cercet─âri de peste 10 ani a documentelor oficiale din acea perioad─â) care a distrus noile teritorii ├«nglobate ├«n Rom├ónia Mare ÔÇô Transilvania, Banat, Basarabia, Bucovina, Cadrilater.

Pur ╚Öi simplu marginaliza╚Ťi de puterea concentrat─â ├«n m├óinile a c├ótorva clanuri de politicieni ÔÇ×dibaciÔÇŁ, ace╚Ötia ╚Öi-au reg─âsit valorile ├«n doctrina dur─â de dreapta care promitea disciplin─â ╚Öi reguli de fier. Drept urmare, mul╚Ťi dintre ei au tolerat sau chiar sus╚Ťinut crimele ╚Öi purificarea etnic─â ce au dus la cea mai mare tragedie uman─â ÔÇô Holocaustul (unde Rom├ónia a excelat ├«n cadrul ╚Ť─ârilor aliate Germaniei).

Revenind ├«n 2021 ÔÇô AUR cre╚Öte ╚Öi racoleaz─â tot mai mul╚Ťi intelectuali. M─â uit cum mul╚Ťi oameni de╚Ötep╚Ťi ce nu se mai reg─âsesc ├«n partidele ce fuseser─â unite de curentul anti-PSD ├«ncep s─â se reg─âseasc─â ├«n doctrina neolegionar─â ╚Öi neonazist─â a AUR. Oameni ce au sus╚Ťinut PNL, USR au acum discursuri extremiste ╚Öi categorice.

ÔÇ×Avem o responsabilitateÔÇŁ ÔÇô da t├ómpi╚Ťeilor, dar factura noi o pl─âtim! Iar procentele merg la AUR. Nu c─â nu am fi trecut o dat─â prin asta deja…

11 comentarii Adaug─â comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Asa si ce e rau in AUR-ul asta ?
  Aveti vreun argument ?
  Nu cred ca sunt anti-semiti , poate chiar e nevoie de oamenii acestia acum/

 2. #7 Comentariu nou

  De ce nu își fac intelectualii propriul partid? Dacă a putut un lider de galerie, or putea și ei, nu?

 3. #8 Comentariu nou

  Ironie: ministrul Bode vorbește revoltat despre accidente și conduită preventivă la vreun an după ce șoferul lui a făcut accident pentru că gonea pe contrasens.

 4. #11 Comentariu nou

  Problema cu partidele populist-nationaliste (inclusiv legionarii) este ca au strategia asta de a gasi tapi ispasitori. Nu zic niciodata „eu, tu, noi toti suntem de vina si trebuie sa ne schimbam obiceiurile”, ci totul timpul este altcineva de vina: evreii, tiganii, homesexualii, Soros, Bruxelles-u’, corporatiile, bubulii, reptilienii, musulmanii, imigrantii, UE, etc. Genul asta de discurs prinde bine la un gen de public mai putin educat, care cauta solutii facile si vinovati usor de gasit.

  Problema este ca vinovati sunteti noi toti, ca societate. Am ajuns faliti moral, nu mai avem repere. Sunt curios ce s-ar intampla daca AUR ar veni cu o propunere de tipul: „hai sa dizolvam structurile de ordine publica si sa le reinfiintam pe baze de meritocratie”. Credeti ca ar castiga sau ar pierde electorat cu un astfel de program electoral? Sau nu ar face nicio diferenta propunerea asta? Oare incompetenta si coruptia politiei e pe agenda publica? Le pasa cetatenilor de asa ceva sau ridica din umeri? Tind sa cred ca la nivel declarativ, oamenii doresc reforma Politiei, dar daca ar fi sa voteze in secret, nu ar vota asta. E ca si cum la o teza de matematica, ai avea de ales intre un profesor care corecteaza foarte strict si unul care mai inchide ochii la greseli, eventual te lasa sa si copiezi din manual.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.