Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Avem o responsabilitate

Dar factura o plătim tot noi

Articol din categoria: Lifestyle

Discutam cu un client acum vreo doi ani și îmi spunea că știe mulți străini ce vin în România fiindcă adoră haosul. Dacă în Germania sau în Olanda te iei în gură cu Poliția ești rapid săltat, încătușat, băgat la țuhaus. Procesul de asemenea decurge rapid. Aici șansa să fii condamnat pentru ceva este foarte, foarte mică. Dacă faci un accident mortal riști niște ani de închisoare cu suspendare – practic nu vezi pârnaia decât dacă erai beat mort și ai ucis ceva mai multe persoane decât de obicei, ai fugit de la locul accidentului și eventual te-ai și luat în gură cu Poliția, în fața camerelor de luat vederi.

În ultimele săptămâni are loc un carnagiu pe șoselele din România. Carnagiu! Serios, orice drum din punctul A în punctul B devine un dans cu moartea. Regulile de circulație nu sunt respectate, amenzile sunt la mișto și oricum nu prea ai cadru legal să le recuperezi (minunat acest bou, absolut minunat), Poliția lipsește cu desăvârșire sau o arde prin boscheți vânând vitezomani. De fapt „îmi asum” (minunată expresie de „mă doare-n fund de voi”) să spun că Poliția nu mai există. Poliția este acea instituție care constată.

Titlul acestei postări vine de la un comentariu al unui politician PNL. Acesta a postat ceva despre carnagiul de pe șoșelele României, așa că l-am întrebat la ce partid este Ministerul de Interne. Ăia care ar trebui să facă enforcement. Acesta este răspunsul său: „avem o responsabilitate”

 

Astăzi se împlinesc doi ani de la crima de la Caracal. Procesul tărăgănează, în el fiind implicați mulți politicieni și o rețea întreagă de trafic de carne vie. Este o liniște de auzi musca cum bâzâie. Cu siguranță autoritățile „își asumă” și „au o responsabilitate”. Să fim serioși, se va pune rapid batista pe țambal înainte să iasă la iveală monstruozitatea caracatiței.

Singura soluție de reparare este desființarea tuturor instituțiilor MAI cangrenate de corupție, miserupism și prostie: Jandarmerie, Poliție, trupe speciale, tot. Rând pe rând, fiecare instituție desființată, reînființată, oameni reangajați cu concurs monitorizat de către armată și de către specialiști FBI sau ai altor instituții de securitate internaționale. În 10 ani resetezi tot sistemul.

O altă tactică este camerarea integrală a tuturor șoselelor și autostrăzilor din România. Într-o primă fază. Cam cum este în orice țară civilizată. Cu detectoare de viteză, de încălcări de bandă continuă, tot. De-aia avem AI performant și datacentere performante, trebuie doar să le punem la treabă. A, că mulți politicieni vor fi prinși cu mâța-n sac? Ghinion, trebuie și ei să plătească când încalcă legea.

Încep să înțeleg și eu ușor ușor de ce mulți intelectuali au devenit legionari în anii 30, ani de haos într-o Românie guvernată prost, sărăcită de corupție pandemică susținută de la cel mai înalt nivel (pentru sceptici, citiți „Sociologia proastei guvernări în România interbelică” scrisă de Bogdan Bucur, pe baza unei cercetări de peste 10 ani a documentelor oficiale din acea perioadă) care a distrus noile teritorii înglobate în România Mare – Transilvania, Banat, Basarabia, Bucovina, Cadrilater.

Pur și simplu marginalizați de puterea concentrată în mâinile a câtorva clanuri de politicieni „dibaci”, aceștia și-au regăsit valorile în doctrina dură de dreapta care promitea disciplină și reguli de fier. Drept urmare, mulți dintre ei au tolerat sau chiar susținut crimele și purificarea etnică ce au dus la cea mai mare tragedie umană – Holocaustul (unde România a excelat în cadrul țărilor aliate Germaniei).

Revenind în 2021 – AUR crește și racolează tot mai mulți intelectuali. Mă uit cum mulți oameni deștepți ce nu se mai regăsesc în partidele ce fuseseră unite de curentul anti-PSD încep să se regăsească în doctrina neolegionară și neonazistă a AUR. Oameni ce au susținut PNL, USR au acum discursuri extremiste și categorice.

„Avem o responsabilitate” – da tâmpițeilor, dar factura noi o plătim! Iar procentele merg la AUR. Nu că nu am fi trecut o dată prin asta deja…

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Asa si ce e rau in AUR-ul asta ?
    Aveti vreun argument ?
    Nu cred ca sunt anti-semiti , poate chiar e nevoie de oamenii acestia acum/

  2. #7 Comentariu nou

    De ce nu își fac intelectualii propriul partid? Dacă a putut un lider de galerie, or putea și ei, nu?

  3. #8 Comentariu nou

    Ironie: ministrul Bode vorbește revoltat despre accidente și conduită preventivă la vreun an după ce șoferul lui a făcut accident pentru că gonea pe contrasens.

  4. #11 Comentariu nou

    Problema cu partidele populist-nationaliste (inclusiv legionarii) este ca au strategia asta de a gasi tapi ispasitori. Nu zic niciodata „eu, tu, noi toti suntem de vina si trebuie sa ne schimbam obiceiurile”, ci totul timpul este altcineva de vina: evreii, tiganii, homesexualii, Soros, Bruxelles-u’, corporatiile, bubulii, reptilienii, musulmanii, imigrantii, UE, etc. Genul asta de discurs prinde bine la un gen de public mai putin educat, care cauta solutii facile si vinovati usor de gasit.

    Problema este ca vinovati sunteti noi toti, ca societate. Am ajuns faliti moral, nu mai avem repere. Sunt curios ce s-ar intampla daca AUR ar veni cu o propunere de tipul: „hai sa dizolvam structurile de ordine publica si sa le reinfiintam pe baze de meritocratie”. Credeti ca ar castiga sau ar pierde electorat cu un astfel de program electoral? Sau nu ar face nicio diferenta propunerea asta? Oare incompetenta si coruptia politiei e pe agenda publica? Le pasa cetatenilor de asa ceva sau ridica din umeri? Tind sa cred ca la nivel declarativ, oamenii doresc reforma Politiei, dar daca ar fi sa voteze in secret, nu ar vota asta. E ca si cum la o teza de matematica, ai avea de ales intre un profesor care corecteaza foarte strict si unul care mai inchide ochii la greseli, eventual te lasa sa si copiezi din manual.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.