Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Reforma Uniunii Europene este absolut necesară

Sau UE așa cum o știm va dispărea

Articol din categoria: General

Am citit tâmpenia de document publicată de Comisia Europeană, mărețul plan de reducere a emisiilor de carbon. Ca de obicei, politicienii UE, care odată ce ajung la Bruxelles se tâmpesc sau se fac de râs (sărutmâna doamna Strugariu), abordează o strategie dificilă printr-o serie de tactici concentrate în jurul unei singure idei: taxăm tot.

Se vor taxa suplimentar combustibilii folosiți pentru alimentarea autoturismelor, a trenurilor, a autocamioanelor, a avioanelor, a navelor. De ce? Ca să se simtă oamenii incentivați să cumpere și să folosească vehicule nepoluante iar companiile de transport să folosească combustibili „green”. Sună minunat, nu? Da, în planurile din mințile crețe ale unor politicieni ce chiar cred că lumea lăcrimează când ei postează o poză cu o supă având „indemnizație” nu salariu de mii de EUR (pe care nu îi cheltuie la Bruxelles, să ne înțelegem, îi cheltuie pă ieftinache tot în țară).

Cei care vor fi loviți, așa cum au spus și specialiștii în economie, vor fi tot cei săraci și vulnerabili. Fiindcă prețurile tuturor bunurilor vor exploda pentru a absorbi efectul taxelor.

Aș fi vrut să văd măsuri de susținere a unei infrastructuri de alimentare a vehiculelor electrice prin toată Europa – autostrăzi electrice – ca lumea să poată călători dintr-un capăt în altul al Europei fără a fi stresată că se termină bateriile. Aș fi vrut să văd investiții în cercetare pentru ca producătorii auto europeni să poată dezvolta baterii cu autonomie mai mare și vehicule autonome. Aș fi vrut să văd cu adevărat un commitment pentru inovație.

Ce vedem? Taxare. Inovația mai încolo, mai întâi taxăm.

Frank Timmermans este haios: UE trebuie să convingă populația că este nevoie de aceste măsuri. Nu, este nevoie să reducem emisiile de carbon. Dar nu prin măsuri de taxare care vor scoate populația în stradă. Și ok, noi românii ca românii, noi nu prea le avem cu ieșitul în stradă, dar francezii, spaniolii, grecii, se cam știu.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Noi avem pretenții de reformă a Uniunii Europene, în timp ce că nomencltura comunistă și ofițerii securității n-au fost condamnați la închisoare pe viață/executați…

    Ne depășesc asemenea mofturi, darămite legitimitatea de a partcipa la discuția înseși.

    5
    2
  2. #2 Comentariu nou

    https://battery2030.eu
    https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/europe-invests-research-batteries-future

    „The Battery 2030+ large-scale research initiative entered a new phase on 1 September 2020 with the start of 7 research projects. The total budget of the projects is €40,5 million funded by the EU’s Horizon 2020 research and innovation program.”

    https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/funding-programmes-and-open-calls/horizon-europe_en
    https://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Europe

    „Horizon Europe is a planned 7-year European Union scientific research initiative […]. As of May 2021 the Budget €95.5 billion for Horizon Europe – due to launch in 2021”

    https://ibb.co/GMv67tj

    1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.