Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Elemente de bune practici in domeniul protestelor

C├ónd cineva vrea s─â ob╚Ťin─â ceva cu adev─ârat, b─âtutul cu peturi ├«n asfalt nu rezolv─â nimic

Articol din categoria: General

Blocatul unei infrastructuri critice ├«ns─â da. Cu to╚Ťii am v─âzut cum ├«ntr-o zi ora╚Öul care este centrul economic, social ╚Öi politic al ╚Ť─ârii a fost ├«ngenuncheat de o hait─â de t├ómpi╚Ťi manipula╚Ťi de un infractor PSD-ist. O hait─â de t├ómpi╚Ťi care nu aveau ├«n niciun fel simpatia sau suportul cet─â╚Ťenilor ÔÇô dimpotriv─â, dup─â ce li s-au publicat salariile lumea ├«i ur─â╚Öte cu pasiune ÔÇô niciun suport (oficial) politic au reu╚Öit ca ├«ntr-o singur─â zi s─â blocheze tot, s─â demonstreze impoten╚Ťa sau reaua voin╚Ť─â a autorit─â╚Ťilor ╚Öi s─â ob╚Ťin─â ce au vrut.

Într-o singură zi!

Da, ╚Ötiu, declara╚Ťii sfor─âitoare, mvai, s─â vezi ce vor p─â╚Ťi cei vinova╚Ťi! Au ╚Öi dosare penale, stai s─â vezi, mam─â mam─â ce vor fi tra╚Öi la r─âspundere!

S─â ne amintim de 11 August 2018.

Jandarmii au b─âtut protestatari ce st─âteau cu m├óinile sus, i-au gazat, i-au s─âltat, toate la ordinele infractorului penal Liviu Dragnea (la mul╚Ťi mul╚Ťi ani!) ╚Öi a clicii sale. Rezultatele acestui sacrificiu s-au v─âzut abia peste un an, la alegeri, ├«ns─â acest protest nu a oprit cu nimic av├óndul pesedi╚Ötilor de a modifica legi care s─â-l fac─â sc─âpat pe infractorul penal Liviu Dragnea (╚Öedere pl─âcut─â!). ├Än niciun caz rezultatele nu s-au v─âzut dup─â o singur─â zi de proteste.

S─â nu uit─âm ╚Öi ce s-a ├«nt├ómplat dup─â ce ÔÇ×ai no╚ÖtriÔÇŁ au preluat puterea.

Cu toate c─â pesedi╚Ötii au cam fost m─âtura╚Ťi (momentan) din pozi╚Ťiile cheie, dosarul 11 August a fost clasat frumos chiar de c─âtre Justi╚Ťia pe care am─âr├ó╚Ťii ─âia din Pia╚Ťa Victoriei ├«ncercau s─â o protejeze de ingerin╚Ťe politice.

Practic, ce ├«nv─â╚Ť─âm de aici?

C─â dac─â ni╚Öte derbedei ajung la putere, nu te ├«n╚Ťelegi cu ei f─âc├ónd ture de vizitat ora╚Öul (ce manipulare ordinar─â au fost acele ÔÇ×mar╚ÖuriÔÇŁ). Dac─â vrei s─â fii auzit, protestezi c├ót mai radical; blocarea unei infrastructuri cheie precum metroul bucure╚Ötean este o cale eficient─â de a ob╚Ťine rezultate chiar ╚Öi c├ónd nu ai suport politic sau popular, cum a fost cazul sindicali╚Ötilor de la Metrorex.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.