Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

La circ

Poftiți înăuntru, ați plătit pentru spectacol!

Articol din categoria: General

Luuumeee, luuumeee, luuuumeee, luuuumeeee, veniți să vedeți ce n-ați văzut niciodată, luuuumeeeee, luuumeeee, măsuri peste măsuri, decizii peste decizii, numere de dresaj cu proști cu opinii, numere de magie, saltimbanci și acrobații financiare, spectacolul vă așteaptă!

Show-ul începe cu iluminarea arenei pe care distinșii artiști și invitații speciali din public își vor etala talentele și vocile, spre încântarea dumneavoastră! Arena este chiar România, cu munți, văi, râuri, orașe și sate. Avem obstacole incredibile și nemaivăzute pe alte arene: corupție, hoție, prostie, infrastructură de ev mediu, veceuri în jumătate din locuințe, sărăcie, analfabetism și bineînțeles, multă, multă ură!

Dar iată, dintr-o dată scena se animă, intră distinșii artiști: politicieni de toate culorile, polițiști, jandarmi, birocrați, funcționari publici, soldați, avem de toate! Politicienii fac numere de acrobație, schimbă culori după culori, iată își dau mandate unul altuia, se fură unii pe alții, unii trag niște vile în colțuri crezând că nu-i vede nimeni. Polițiștii se fac că nu văd politicienii, jandarmii își flutură pulanele către public, funcționarii și birocrații joacă solitaire și râd cu politicienii arătând spre public!

Dintr-o dată o explozie puternică se aude și intră în arenă ursul COVID! Politicienii încep să țipe, polițiștii încep să amendeze publicul, jandarmii dau cu pulanele în câțiva fraieri din public, funcționarii publici se opresc din solitaire și stau. Se aude primul strigăt al Spânului: „toată lumea FREEZE!”. Totul îngheață: politicieni, polițiști, jandarmi, funcționari, birocrați, public. Mai ales publicul. Pe fundal se aud clinchete de pahare de whiskey ciocnite. Chiar când liniștea devenea agresivă, se aude un răcnet: „gaaataaa băăă, am înviiins!”. Și dă-i cu dans, petrecere și voie bună!

Se mai împiedică funcționarii de niște izolete ce au apărut într-un colț nu se știe de unde, niște măști neconforme, dar dansul continuă, totul pe muzică de club cu șampanii. Publicul este în delir, nici nu observă cu mai mulți urși COVID au intrat în arenă și au început să ia la bătaie politicieni, polițiști, jăndari, funcționari, birocrați, public! Se aud niște țipete din public: „cineva să facă ceva!”. Politicienii se strâng într-un colț, decid cu majoritate să oprească un reflector din arenă. Bucuria se așterne, muzica se aude și mai tare, dar a mai intrat un urs în arenă și ăsta e și mai violent, bate de rupe!

Iar începe publicul să țipe, politicienii se hotărăsc că este momentul ca publicul să fie implicat în spectacol. Vin câțiva influenceri într-o parte, câțiva în cealaltă parte, și încep strigătele: „închideți tot, dați amenzi, să iasă armata!”. Din cealaltă parte se aude: „nu pentru asta am murit la Revoluție, Libertate, vrem Libertate, deschideți toate luminile, lăsați șampania să curgă!”.

Publicul este în extaz, cele două tabere își adună forțele, se anunță o bătălie pe cinste! Nimeni nu mai observă urșii care își fac treaba cu celeritate: bat pe toți. Țipetele se întețesc, dar nu alea de durere, ci încurajările: „Vrem noi măsuri!”, „Ba nu vrem măsuri!”. Politicienii se hotărăsc: se mai stinge un reflector. Din tabăra pro-măsuri se aude: „haha, v-am zis! Iată, noi măsuri! Altora li s-au stins toate reflectoarele!”. Din tabăra anti-măsuri se aude: „să vină Avocatul Poporului!”.

În scenă își fac apariția acrobații – zboară cu proiecte, dispar bani. Uite proiectul, uite banii, nu e proiectul, nu sunt banii! Câțiva amărâți din public strigă slab: „lăsați-ne să încercăm noi să reparăm dezastrul!”. Paznicul le care câteva palme meritate și trimite controlul pe ei.

În culise, stau băieții și numără banii încasați din vânzarea biletelor: este un spectacol de succes, publicul plătește și cu siguranță va plăti și pe viitor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.