Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Suferinta si nationalism

În prime time, cum ne stă mai bine

Articol din categoria: General

Am v─âzut la cel dint├ói S├«rb al ╚Ť─ârii c─â la emisiunea Rom├ónii au talent la PRO TV au adus un copil de cinci ani ce a rostit poezii patriotice. Chestii cu v├óndutul ╚Ť─ârii, etc, pe care un copil nu are cum s─â le ├«n╚Ťeleag─â. ╚śi se ├«ntreba pe bune Ovidiu dac─â Protec╚Ťia Copilului sau alte organiza╚Ťii se vor sesiza. Probabil c─â nu, de ce ar face-o, copilul a livrat, abuzul este greu de probat deci mergem ├«nainte, business is business ╚Öi cineva pl─âte╚Öte acele reclame pentru audien╚Ťa generat─â de Rom├ónii au talent.

PRO TV este un business.

Oamenii nu pl─âtesc un abonament pentru con╚Ťinut premium, oamenii primesc con╚Ťinut media sus╚Ťinut de reclame. Cu c├ót este audien╚Ťa mai mare cu at├ót ratecard-ul este mai scump. Audien╚Ť─â mare = bani mul╚Ťi. PRO TV tot timpul a fost bun ├«n a intui bine ce publicul urmeaz─â s─â consume. A╚Öa au ap─ârut produse gen Andreea Esca, M─âru╚Ť─â, ╚śtirile de la ora 5, etc. C├ónd manelele deveneau mainstream PRO TV a adus maneli╚Öti ce au interpretat Imnul Na╚Ťional al Rom├óniei. De 1 Decembrie. Da, s-au isterizat patrio╚Ťii adev─âra╚Ťi dar who cares? Business is business.

Emisiunea Românii au talent este un produs.

Dincolo de con╚Ťinutul emo╚Ťional ╚Öi de cazurile sociale grave relevate ├«n emisiune, vorbim de un produs care are forecast, buget, ROI. La sf├ór╚Öitul zilei copilul de cinci ani de mai sus a ÔÇ×v├óndutÔÇŁ ni╚Öte reclame ├«n ÔÇ×prime timeÔÇŁ. Posibila sa suferin╚Ť─â ╚Öi/ sau exploatare nu intereseaz─â pe nimeni. Audien╚Ťa care ├«ncepe s─â adere tot mai mult la valorile AUR (s─â nu crede╚Ťi c─â PROTV nu a intuit perfect acest trend) va aprecia mesajul na╚Ťionalist al unui copil, simbol al purit─â╚Ťii, inocen╚Ťei dar ╚Öi al viitorului ╚Ť─ârii. Ah, se vor pierde ni╚Öte intelectuali non-AUR? Eh, cifrele vor ar─âta dac─â emisiunea a avut sau nu succes.

AUR nu este despre incul╚Ťi ╚Öi pro╚Öti.

├Äncep s─â v─âd mesaje pseudo-na╚Ťionaliste ╚Öi patriotarde scrise de oameni pe LinkedIn. CXO-i, project manageri (cu certific─âri), board members, arti╚Öti ÔÇô sunt foarte mul╚Ťi ├«nregimenta╚Ťi ├«n ciorba AUR. Nu face╚Ťi gre╚Öeala s─â crede╚Ťi c─â membrii AUR sunt cei pe care ├«i vede╚Ťi protest├ónd ├«mpotriva m─â╚Ötilor ╚Öi a m─âsurilor Guvernului pentru prevenirea r─âsp├óndirii infec╚Ťiilor cu noul coronavirus. Membrii AUR nu sunt to╚Ťi ╚śo╚Öoac─â. Nu categoria ╚śo╚Öoac─â (exclus─â de altfel) m─â sperie, ci categoria acelor intelectuali inteligen╚Ťi, t─âcu╚Ťi, care la momentul potrivit vor ie╚Öi s─â vorbeasc─â despre na╚Ťionalism masc├óndu-╚Öi extremismul ╚Öi anti-globalismul sub mantia patriotismului. Iar pentru ei acel copil de cinci ani a reprezentat un uria╚Ö boost de ├«ncredere.

1 comentariu Adaug─â comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ÔÇ×Nu face╚Ťi gre╚Öeala s─â crede╚Ťi c─â membrii AUR sunt cei pe care ├«i vede╚Ťi protest├ónd ├«mpotriva m─â╚Ötilor ╚Öi a m─âsurilor Guvernului pentru prevenirea r─âsp├óndirii infec╚Ťiilor cu noul coronavirus. Membrii AUR nu sunt to╚Ťi ╚śo╚Öoac─â. Nu categoria ╚śo╚Öoac─â (exclus─â de altfel) m─â sperie, ci categoria acelor intelectuali inteligen╚Ťi, t─âcu╚Ťi, care la momentul potrivit vor ie╚Öi s─â vorbeasc─â despre na╚Ťionalism masc├óndu-╚Öi extremismul ╚Öi anti-globalismul sub mantia patriotismului. Iar pentru ei acel copil de cinci ani a reprezentat un uria╚Ö boost de ├«ncredere.ÔÇŁ

  Stai liniștit, tu nu ai văzut fata îmbrăcată în uniformă Mao, tot la Romanachii aw Tawleănt.

  ╚śtii cum spargi na╚Ťionalismul la rom├óni? ├Äntreab─â-i dac─â ╚Öi-ar vine imobilul cu 80% mai pu╚Ťin dec├ót cer la o cas─â/vil─â sau chiria oferit─â semnificativ de mult sc─âzut─â. Vezi comentariul meu: https://tudorblog.ro/2021/02/17/ce-facem-noi-cand-gresim/#comment-1118

  A╚Öa spargi na╚Ťionalismul la rom├óni: dac─â ╚Öi-ar pune deoparte arghilofilismul deoparte.
  Nu ├«n sens comunist, nu, ├«n sens de reducere pentru c─â ÔÇ×hai c─â suntem rom├óniÔÇŁ. S─â vezi atunci cum ╚Öi ultimul corporatist f─âr─â vlag─â de pe Linkedin sau unde vrei tu, mustreaz─â din nas, sau favori╚Ťii bloggerilor, agen╚Ťiile de publicitate. :-))

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.