Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

8 Martie pandemic

La mulți ani doamnelor și domnișoarelor! Expresia cu care românul își începe ziua de 8 Martie, ziua Femeii.

Articol din categoria: Lifestyle

Curg pozele cu flori, floricele, animații drăguțe, inimioare etc pe Facebook, Instagram, WhatsApp și LinkedIn. Astăzi este o zi specială în care românul va face tot ce îi stă în putere pentru a nu-și bate nevasta/ iubita/ fiica/ mama/ vecina, umplându-le în schimb feed-ul cu mizerii vizuale kitsch-oase și cu mici aluzii pseudo-sexuale. De 8 Martie nu mai trimite dick pic-uri necunoscutelor pe Facebook ca până acum, le trimite flori (online că e mai ieftin). Hai că poate merge și un dick pic să nu își iasă din mână…

80% dintre românce declară că sunt victime ale cel puțin unui mod de hărțuire sexuală. Dacă tu, român care citești acest procent URIAȘ, nu îl înțelegi, permite-mi să îți explic pe înțelesul tău: foarte probabil că mă-ta e victimă a unui mod de hărțuire sexuală.

Complete de judecători (dar și de judecătoare) eliberează violatori pe bandă rulantă, dând vina pe victime de 11 ani care i-ar fi provocat pe agresori. Apar motivații aberante gen „agresiunea nu a dus la proteste în stradă”. Așa că de ce să îl ții pe nemernic în pârnaie?

În ciuda faptului că Vestul Europei și Statele Unite ne admiră fiindcă la noi avem un mare procentaj de femei în tech, să fii femeie în România este un risc uriaș. Autoritățile le desconsideră (inclusiv femeile aflate în posturi de control în instituții publice), Poliția râde când vin femei să relateze o agresiune (de aceea numărul infracțiunilor raportate este infim) și dă din umeri când un criminal despre care se știa că își hărțuiește fosta soție sau iubită o ucide.

Apropo, de cazul crimelor de la Caracal mai știm ceva? Exact, old news, între timp avem pandemie. Să nu deranjăm apele și înțelegerile între polițiști și clanurile de interlopi.

Avem un guvern cu o singură femeie ministru. Când o femeie ajunge într-un post public este rapid desconsiderată (în special tot de către femei) punându-i-se performanța pe baza presupusei activități sexuale. Când am întrebat de ce partide „moderne” precum USR sau PLUS nu au propus femei în posturi de conducere în Guvern mi s-a spus că nu s-au găsit femei mai competente decât masculii feroci propuși. Bineînțeles, de către o femeie, membru al uneia din cele două formațiuni politice. Și nu a fost singura care mi-a reproșat că le tulbur apele…

La mulți ani, femeie! Îți doresc să îți realizezi maximum de potențial, poate chiar aici, în țara în care te-ai născut! Să poți să faci ce vrei, să te măriți sau nu, să ai lângă tine un bărbat potrivit sau o femeie potrivită iar dacă vrei să fii singură, să fii fericită. Nimeni nu are dreptul să te judece! Să fii puternică, să nu îți judeci nici tu suratele așa cum nici tu nu poți fi judecată pentru alegerile tale, să ajuți și să lași oamenii să te ajute.

România nu poate continua să existe fără tine, femeie, iar o Românie puternică nu poate exista fără femei puternice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.