Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Sindromul bagaboantei

Articol din categoria: Trends

V─âd ├«n ultimii ani o demonizare a femeilor care ajung ├«n pozi╚Ťii de conducere sau care au succes ├«n business. Sunt etichetate automat ca curve, bagaboante, baragladine, pocnitoare etc. Cum ajunge o femeie ├«ntr-o pozi╚Ťie care ├«i ofer─â anumite responsabilit─â╚Ťi, cum ÔÇ×este clarÔÇŁ (f─âr─â a se spune cui sau de ce) cum a ajuns acolo. Partea cea mai trist─â este c─â primele care se gr─âbesc cu etichetarea sunt femeile. De fapt a╚Ö putea spune c─â ├«ntr-o mare propor╚Ťie e╚Öecul mi╚Öc─ârii feministe din Rom├ónia este cauzat de atitudinea rom├óncelor ╚Öi nu a rom├ónilor. Am avut prim-ministru femeie, vice prim-ministru femeie, avem cel mai mare procent de femei ├«n Parlamentul Rom├óniei din istoria existen╚Ťei sale ╚Öi totu╚Öi violatorii sunt elibera╚Ťi pe band─â rulant─â, deseori de c─âtre complete de judecat─â formate din femei.

Revenind la ÔÇ×sindromul bagaboanteiÔÇŁ ÔÇô dac─â o femeie care ajunge s─â aib─â responsabilit─â╚Ťi este ╚Öi t├ón─âr─â ╚Öi frumoas─â, eventual dac─â a avut ╚Öi o carier─â de fotomodel ├«n spate, num─ârul celor care o eticheteaz─â ca curv─â cre╚Öte exponen╚Ťial. Dac─â mai are ╚Öi poze ├«n rochii mai scurte sau ├«n costum de baie ea va fi ╚Öi ├«mpro╚Öcat─â cu noroi prin toat─â presa. Aten╚Ťie, modul ├«n care te ├«mbraci reflect─â doar gusturile tale ├«n materie vestimentar─â, ╚Öi at├ót!

De la ce m-am luat: marele politician erou al bulei de Facebook, Valeriu Nicolae, expune o doamn─â afiliat─â unui partid politic ce a trecut prin politic─â ca v├óntul prin s─âlcii. Cariera sa este ├«ntr-adev─âr ├«ndoielnic─â, promov─ârile sale pot fi puse sub semnul ├«ntreb─ârii. ├Äns─â s─â pui o poz─â cu doamna ├«ntr-o rochie de sear─â mi se pare o mare mizerie. M-am uitat pe conturile de Facebook ╚Öi de Instagram ale doamnei ÔÇô sunt foarte multe poze ÔÇ×decenteÔÇŁ ╚Öi de bun sim╚Ť acolo. Se putea alege o alt─â poz─â ÔÇô dar nu, rom├ónca trebuie ├«nvinov─â╚Ťit─â pentru c─â ÔÇ×arat─â bineÔÇŁ deci clar este curv─â. Domnul politician se d─â apoi ╚Öi prin╚Ťes─â spun├ónd c─â ÔÇ×Am cur─â╚Ťat comentariile, unele chiar mizerabile prin slino╚Öenia lor. Am blocat mul╚Ťi ╚Öi o s─â o mai fac dac─â scrie╚Ťi m├órl─ânii.ÔÇŁ Dar vai, nici nu a invitat comentatorii la slino╚Öenii ╚Öi m├órl─ânii! Putea s─â se limiteze la a-i expune cariera ÔÇô dar nu, s─â se vad─â domle c─â arat─â bine, s─â fie pus─â la zidul ru╚Öinii!

Nu conteaz─â afilierea politic─â a doamnei. Orice femeie din orice partid ╚Ötie c─â dac─â ajunge ├«ntr-o pozi╚Ťie de conducere trebuie s─â se ├«mbrace ├«n hijab, s─â se machieze nasol, s─â-╚Öi pun─â chilo╚Ťii sovietici ce intr─â ├«n cizme ╚Öi s─â ├«╚Öi tapeze freza. Altfel clar e o bagaboant─â.

2 comentarii Adaug─â comentariu

  1. #2 Comentariu nou

    Cu o floare nu se face primavara, (poate) exceptia care confirma regula, stii si tu ­čśë

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.