Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Ultimul vot pentru Primar

Articol din categoria: Lifestyle

Am lăsat puțin să curgă hăhăielile și miștourile pe tema re-alegerii primarului comunei Deveselu, primar care decedase în urmă cu vreo 10 zile, pentru a explica logic ce s-a întâmplat. Există două aspecte: aspectul practic și aspectul emoțional.

Aspectul practic: listele de vot nu au mai putut fi schimbate și procesul de vot nu a putut fi întrerupt. Soluția așteptată de cei care s-au hăhăit era ca votanții să voteze pe un alt candidat. De la un alt partid. Pentru că da, dacă oamenii din comună erau fericiți cu un primar de la un partid ar fi fost „logic” să voteze alt primar de la ALT PARTID. Cea mai simplă metodă a fost invalidarea alegerilor, prin alegerea primarului decedat. Astfel, alegerile vor fi reluate și de la partidul primarului va fi desemnat un alt candidat – exact ce își doreau votanții.

Aspectul emoțional: primarul a fost un primar iubit de către oameni. Un primar ce s-a implicat în viața comunei, un primar care era respectat de către oameni, un primar al cărui deces a întristat întreaga comună. Oamenii l-au iubit – mai sunt și astfel de primari, chiar dacă sunt de la partide ce nu sunt simpatice bulei. Ca dovadă, după anunțarea rezultatelor oamenii s-au dus la cimitir. Mi s-a părut un gest emoționant, o ultimă recunoaștere din partea cetățenilor pentru un primar iubit.

Nu, oamenii aceia nu au fost proști, au fost chiar foarte deștepți și au făcut un gest foarte frumos. Alegerile se vor repeta și un primar va primi mandat din partea cetățenilor pentru a-i servi. Sper că va fi un primar care își va convinge cetățenii să îl iubească și să îl respecte așa cum primarul precedent a făcut-o.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.