Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Ultimul vot pentru Primar

Articol din categoria: Lifestyle

Am l─âsat pu╚Ťin s─â curg─â h─âh─âielile ╚Öi mi╚Ötourile pe tema re-alegerii primarului comunei Deveselu, primar care decedase ├«n urm─â cu vreo 10 zile, pentru a explica logic ce s-a ├«nt├ómplat. Exist─â dou─â aspecte: aspectul practic ╚Öi aspectul emo╚Ťional.

Aspectul practic: listele de vot nu au mai putut fi schimbate ╚Öi procesul de vot nu a putut fi ├«ntrerupt. Solu╚Ťia a╚Öteptat─â de cei care s-au h─âh─âit era ca votan╚Ťii s─â voteze pe un alt candidat. De la un alt partid. Pentru c─â da, dac─â oamenii din comun─â erau ferici╚Ťi cu un primar de la un partid ar fi fost ÔÇ×logicÔÇŁ s─â voteze alt primar de la ALT PARTID. Cea mai simpl─â metod─â a fost invalidarea alegerilor, prin alegerea primarului decedat. Astfel, alegerile vor fi reluate ╚Öi de la partidul primarului va fi desemnat un alt candidat ÔÇô exact ce ├«╚Öi doreau votan╚Ťii.

Aspectul emo╚Ťional: primarul a fost un primar iubit de c─âtre oameni. Un primar ce s-a implicat ├«n via╚Ťa comunei, un primar care era respectat de c─âtre oameni, un primar al c─ârui deces a ├«ntristat ├«ntreaga comun─â. Oamenii l-au iubit ÔÇô mai sunt ╚Öi astfel de primari, chiar dac─â sunt de la partide ce nu sunt simpatice bulei. Ca dovad─â, dup─â anun╚Ťarea rezultatelor oamenii s-au dus la cimitir. Mi s-a p─ârut un gest emo╚Ťionant, o ultim─â recunoa╚Ötere din partea cet─â╚Ťenilor pentru un primar iubit.

Nu, oamenii aceia nu au fost pro╚Öti, au fost chiar foarte de╚Ötep╚Ťi ╚Öi au f─âcut un gest foarte frumos. Alegerile se vor repeta ╚Öi un primar va primi mandat din partea cet─â╚Ťenilor pentru a-i servi. Sper c─â va fi un primar care ├«╚Öi va convinge cet─â╚Ťenii s─â ├«l iubeasc─â ╚Öi s─â ├«l respecte a╚Öa cum primarul precedent a f─âcut-o.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.