Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Nu te du la vot

Articol din categoria: General

Nu, serios, ai dreptate frate/soro. Nu ai ce să cauți la vot, așa este. În primul rând nu ai cu cine vota – îi știi foarte bine pe candidați, i-ai cercetat pe fiecare dintre ei. Te-ai uitat atent la candidații la Primărie, la echipele lor, la CV-urile lor și i-ai căutat și pe Google. Pe toți. Cu siguranță ai luat o decizie informată, nu ai stat ca prostul/ proasta cu saliva curgându-ți din gură uitându-te la Netflix (că Măruță sau Capatos sunt obsolete), ai petrecut multe ore căutând pe acel candidat sau pe acei candidați care sunt fix ca tine. Și nu i-ai găsit!

Nu îți place de niciunul, toți sunt absolut la fel. Toți vor putere, vor să fure, și odată ajunși „la ciolan” vor fura oricum. Ai avut tu acces la mașina aia bună a timpului sau la vrăjitoarea aia bună nepoată a celebrei mame Omida care ți-a zis foarte clar „vor fura mânca-ți-aș”. Și nu te pui nici cu mașina timpului nici cu vrăjitoarea aia bună. Știu ele ce știu. Îi lăsăm tot pe ăștia la butoane, măcar știm cum fură ăștia. Ce dacă nu a fost apă caldă, sau apă (deloc) vara, ce dacă primarul și-a început mandatul la pușcărie? Îl lăsăm tot pe el să conducă, eventual tot din pușcărie, locul unde fufletele se curăță de păcate!

Cu niciunul dintre candidați nu ți-ai împărți patul. Și tu vrei să îi alegi pe acei candidați cu care te-ai și tăvăli puțin, care dimineața ți-ar găti un mic dejun fiindcă tu ești prea putoare să o faci, care ți-ar plimba câinele și mângâia pisica, care ar munci pentru ca tu să nu muncești și care te-ar trata așa cum nici mă-ta sau tac-tu te-au tratat vreodată. Bineînțeles, fără să oferi nimic în schimb căci nu ești prost sau proastă. Și cum niciunul dintre candidați nu ar face așa ceva, clar este o problemă cu ei așa că stai și tu cuminte acasă.

Ai fi putut chiar tu să te implici în politică, precum au făcut-o prieteni de ai mei – Ovidiu, Marcel, Gabriel, Bogdan, Șerban, Dan și mulți alții. Dar nu o vei face că nu ești prost să muncești ca apoi tu și familia ta să fiți terfeliți prin fel de fel de site-uri obscure. Iar dacă proștii ăștia s-au implicat cu siguranță au făcut-o ca să fure și oricum nu merită votul că oricum nu vor face nimic pentru tine, nici măcar un amărât de mic dejun.

Ne displac politicienii dar ei vin din mijlocul nostru și reprezintă o oglindă sinceră a societății. Ăștia suntem și este normal să nu ne placă de ei fiindcă nu ne place de noi. Ție care citești acest articol și te gândești să nu mergi la vot, ție nu îți place de tine. Da, îți pui poze pe Instagram, pui filtre, te lauzi, când mergi la firmă sau când ieși în oraș te aranjezi, dar… tot nu îți place de tine. Ai vrea să vină cineva să te tragă, să te motiveze, să te ridice fără ca tu să faci prea multe. Eh, cam așa sunt și politicienii, cam ca tine. Ca ei să se schimbe tu trebuie să te schimbi. Și da, să te duci la vot să îi alegi pe cei care au cele mai apropiate valori de ale tale. Dacă vrei să rămâi la fel de mălăiață, nu te duce la vot.

Eu mă voi duce la vot. Mâine mă urc în mașină, fac 600km până la Oradea, mă cazez la hotel ca să nu risc un schimb de viruși ascunși cu ai mei, votez și mă întorc 600km până la București. Cam atât de important este pentru mine procesul de vot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.