Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Societatea comunista multilateral dezvoltata

Articol din categoria: Lifestyle

După treizeci de ani de libertate și economie de piață un foarte mare procentaj din populația României a rămas nostalgică după vremurile de aur ale comunismului când cam toți o duceau prost. Dictonul național „să moară capra vecinului” ar putea fi frumos pus pe steag – scopul nu este să te bați, să lupți să îți fie bine ție și familiei ci să faci cumva ca celorlalți să le meargă rău. În loc ca succesul altora să motiveze oamenii să vrea să facă mai mult îi motivează să dorească rău și necazuri și îi face să își bage unghia în gât. Pizmă la tot poporul!

Observ modul în care se face deseori competiție în România – plângeri pe la autorități, sesizări peste sesizări, toate pe tot felul de tâmpenii care apoi (duh) se întorc împotriva lor. Când lucram la corporație primeam aproape lunar câte o plângere pe contul meu de Facebook de la ceva angajat supărat ce dorea să își dea în gât șeful că folosește software piratat. Unul mai fără de țigle pe casă s-a apucat să îmi dea mesaje de amenințare că mă toarnă la poliție că sunt mână în mână cu șeful lui ce pirata – omul se aștepta ca a doua zi să vină duba să îi ridice șeful (la toți le indicam să facă sesizări la autorități, așa cum este legal, dar oamenii voiau să își vadă șefii legați cu cătușe).

De când lucrez pe zona de privacy primesc lunar sesizări și întrebări ale unor oameni ce doresc să își dea șefii în gât. Angajații își urăsc șefii, patronii iar aceștia își urăsc la rândul lor angajații. Facem business adică…

În această seară am văzut la un activist o postare despre un mic business ce s-a închis din cauza pandemiei – un mic magazin de haine. Contează mai puțin discuția, contează acest comentariu:

Pe scurt, dacă nu dai cu sapa, nu muncești. Dacă nu pui cărămizi, nu muncești. Aia nu este muncă, ești un patron de ăla nașpa care exploatează proletari.

Nu mă credeți că așa gândesc românii? Păi să vedem pe cine consideră românii că a fost cel mai bun conducător al României

Și da, trebuie să mai treacă niște ani ca să scăpăm de mentalitățile comuniste. Mulți, mulți ani…

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  scopul nu este să te bați, să lupți să îți fie bine ție și familiei

  Pe ce lume trăiești, Tudorel? Familismul e motivul, încă de pe vremea comunismului, pentru care a existat și există corupție.

  Miezul corupției transpartinice este familismul: toți, de la ăl’ mic din provincie până la centru, sunt corupți, cer comision/chetă/șpagă fiindcă„[…] mie să-mi fie bine și familiei mele”.

  În loc ca succesul altora să motiveze oamenii să vrea să facă mai mult(…) De când lucrez pe zona de privacy primesc lunar sesizări și întrebări ale unor oameni ce doresc să își dea șefii în gât. Angajații își urăsc șefii, patronii iar aceștia își urăsc la rândul lor angajații. Facem business adică…

  Nu s-au făcut? De unde expresia: „Nu te plătesc cum se cuvine deoarece am alți 100 ca ține care așteaptă să muncească pentru mai puțin.”
  Nu mai zic și acolo de favoritism/nepotism, de salarii mizere, abuzuri cu orele de muncă, încărcătură muncii șamd.

  Pe scurt, dacă nu dai cu sapa, nu muncești. Dacă nu pui cărămizi, nu muncești. Aia nu este muncă, ești un patron de ăla nașpa care exploatează proletari.

  Chiar nu e muncă. Nu a produs nimic, nu a manufacturat nimic. A luat ceva la 2 lei și acum vinde cu 15.

  Nu mă credeți că așa gândesc românii?

  Când ești legat de glie 30 de ani pentru că tov Manole face bairam cu băncile comerciale & dezvoltatori imobiliari, când paritatea puterii de cumpărare e cum e fiindcă Secu și partidul nu vor prosperitate decât pentru familiile lor și câțiva servanți… altfel vezi viața…

  Și da, trebuie să mai treacă niște ani ca să scăpăm de mentalitățile comuniste. Mulți, mulți ani…

  Așa au zis și în 1990. Ce să vezi, s-au puit nomenclatura și serviciul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.