Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Upgrade la tara

Articol din categoria: Lifestyle

├Ämi este clar c─â este nevoie de un upgrade urgent (cu tot cu reset) la aceast─â ╚Ťar─â. Upgrade de ─âla major, cu schimbare de interfa╚Ť─â, de func╚Ťionalit─â╚Ťi, de modus operandi. Nu service pack ci versiune complet nou─â. Fiindc─â de mult prea mult timp aceast─â ╚Ťar─â nu a fost updatat─â ╚Öi a r─âmas cu mentalit─â╚Ťile ├«n mocirla anilor 90.

V─â mir─â c─â lumea refuz─â s─â poarte masc─â pe principiul ÔÇ×este botni╚Ť─âÔÇŁ? P─âi ÔÇ×este botni╚Ť─âÔÇŁ este o explica╚Ťie nu un motiv, este o consecin╚Ť─â verbal─â a lipsei de igien─â, a minimei educa╚Ťii sanitare, a ÔÇ×de ce s─â d─âm bani pe s─âpun ╚Öi past─â de din╚ŤiÔÇŁ. Oamenii ├«nc─â se duc la bud─â ├«n fundul cur╚Ťii ╚Öi noi vrem s─â poarte masc─â? Sp─âlatul zilnic nu exist─â, du╚Öul zilnic nu exist─â, dar noi vrem ca rom├ónii s─â dea banii pe m─â╚Öti, ├«n loc s─â ├«i dea pe b─âutur─â alcoolic─â cu gust de votc─â?

V─â mir─â c─â nu sunt locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19? P─âi la ├«nceputul pandemiei domnul Arafat a zis c─â avem de toate ╚Öi s-a dovedit c─â nu aveam nimic! Ce s─â vezi, la #Colectiv s-a ├«nt├ómplat la fel, la accidentul aviatic din Apuseni fix la fel! ╚śi ghici ce: tot domnul Arafat spunea c─â avem de toate! Ce mirarea dracului, nu avem de toate? P─âi ├«l avem tot pe acela╚Öi domn Arafat, l-am upgradat cumva cu cineva responsabil ╚Öi competent? Tot Streinu-Cercel ne vorbe╚Öte de evolu╚Ťia COVID-19, dup─â ce ├«n trecut a spus c─â de la gripa aviar─â vor cr─âpa dou─â milioane de rom├óni iar la ├«nceputul pandemiei a spus c─â COVID-19 este o grip─â ceva mai sever─â! ╚śi tot ei sunt la butoane ╚Öi solicit─â clemen╚Ť─â pentru achizi╚Ťiile f─âcute (cu succes se vede, s-au ocupat toate paturile de ATI).

V─â mir─â c─â lumea nu ascult─â de autorit─â╚Ťi? P─âi ce li se poate ├«nt├ómpla, s─â fie amenda╚Ťi cum spune Domnul Pre╚Öedinte? ├Än timpul st─ârii de urgen╚Ť─â poli╚Ťi╚Ötii au dat amenzi dup─â amenzi ├«ntr-un mod excesiv ╚Öi ghici ce ÔÇô toate au fost anulate din motiv de neconstitu╚Ťionalitate. Fiindc─â legea era scris─â la be╚Ťie dup─â c├óteva g├óturi de whiskey de oameni care erau obi╚Önui╚Ťi s─â scrie caiete de sarcini cu dedica╚Ťii. Real, autorit─â╚Ťile nu au absolut niciun plan. S-au f─âcut achizi╚Ťii pentru care a╚Öa cum am spus mai sus s-a cerut clemen╚Ť─â, ╚Öi cam aia a fost. Acum responsabilitatea a fost aruncat─â asupra medicilor ╚Öi a personalului medical ÔÇô s─â se descurce cu ce au!

V─â mir─â c─â lumea este iresponsabil─â? P─âi ce credea╚Ťi c─â se ├«nt├ómpl─â ├«n urma distrugerii sistemului educa╚Ťional din Rom├ónia? Credea╚Ťi c─â 30 de ani de produs t├ómpi╚Ťi pe band─â rulant─â nu va avea la un moment dat ceva efect? Credea╚Ťi c─â nu va veni nota de plat─â? Ei, iat─â, a venit! Explica╚Ťi-le celor 50% de analfabe╚Ťi func╚Ťional cum este cu studiile ╚Öi cu cercet─ârile asupra evolu╚Ťiei COVID-19 ╚Öi asupra muta╚Ťiilor virusului SARS-COV-2. Hai, succes, la M─âru╚Ť─â ├«n emisiune!

Avem nevoie urgent─â de un ugprade de ╚Ťar─â. M─âcar de o viziune, acolo, ceva… C─â d─âm blue-screen dup─â blue-screen!

1 comentariu Adaug─â comentariu

  1. Ei, hai că asta cu locurile la ATI nu e chiar așa. România e pe locul 3 în UE la numărul de paturi API pe cap de locuitor, deci locuri avem peste media europeană. Că se ocupă și alea la maxim e altă poveste.

    1

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.