Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Upgrade la tara

Articol din categoria: Lifestyle

Îmi este clar că este nevoie de un upgrade urgent (cu tot cu reset) la această țară. Upgrade de ăla major, cu schimbare de interfață, de funcționalități, de modus operandi. Nu service pack ci versiune complet nouă. Fiindcă de mult prea mult timp această țară nu a fost updatată și a rămas cu mentalitățile în mocirla anilor 90.

Vă miră că lumea refuză să poarte mască pe principiul „este botniță”? Păi „este botniță” este o explicație nu un motiv, este o consecință verbală a lipsei de igienă, a minimei educații sanitare, a „de ce să dăm bani pe săpun și pastă de dinți”. Oamenii încă se duc la budă în fundul curții și noi vrem să poarte mască? Spălatul zilnic nu există, dușul zilnic nu există, dar noi vrem ca românii să dea banii pe măști, în loc să îi dea pe băutură alcoolică cu gust de votcă?

Vă miră că nu sunt locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19? Păi la începutul pandemiei domnul Arafat a zis că avem de toate și s-a dovedit că nu aveam nimic! Ce să vezi, la #Colectiv s-a întâmplat la fel, la accidentul aviatic din Apuseni fix la fel! Și ghici ce: tot domnul Arafat spunea că avem de toate! Ce mirarea dracului, nu avem de toate? Păi îl avem tot pe același domn Arafat, l-am upgradat cumva cu cineva responsabil și competent? Tot Streinu-Cercel ne vorbește de evoluția COVID-19, după ce în trecut a spus că de la gripa aviară vor crăpa două milioane de români iar la începutul pandemiei a spus că COVID-19 este o gripă ceva mai severă! Și tot ei sunt la butoane și solicită clemență pentru achizițiile făcute (cu succes se vede, s-au ocupat toate paturile de ATI).

Vă miră că lumea nu ascultă de autorități? Păi ce li se poate întâmpla, să fie amendați cum spune Domnul Președinte? În timpul stării de urgență polițiștii au dat amenzi după amenzi într-un mod excesiv și ghici ce – toate au fost anulate din motiv de neconstituționalitate. Fiindcă legea era scrisă la beție după câteva gâturi de whiskey de oameni care erau obișnuiți să scrie caiete de sarcini cu dedicații. Real, autoritățile nu au absolut niciun plan. S-au făcut achiziții pentru care așa cum am spus mai sus s-a cerut clemență, și cam aia a fost. Acum responsabilitatea a fost aruncată asupra medicilor și a personalului medical – să se descurce cu ce au!

Vă miră că lumea este iresponsabilă? Păi ce credeați că se întâmplă în urma distrugerii sistemului educațional din România? Credeați că 30 de ani de produs tâmpiți pe bandă rulantă nu va avea la un moment dat ceva efect? Credeați că nu va veni nota de plată? Ei, iată, a venit! Explicați-le celor 50% de analfabeți funcțional cum este cu studiile și cu cercetările asupra evoluției COVID-19 și asupra mutațiilor virusului SARS-COV-2. Hai, succes, la Măruță în emisiune!

Avem nevoie urgentă de un ugprade de țară. Măcar de o viziune, acolo, ceva… Că dăm blue-screen după blue-screen!

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Ei, hai că asta cu locurile la ATI nu e chiar așa. România e pe locul 3 în UE la numărul de paturi API pe cap de locuitor, deci locuri avem peste media europeană. Că se ocupă și alea la maxim e altă poveste.

    1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.