Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Romania in ofsaid

Articol din categoria: General

Unul dintre lucrurile despre care nu se vorbe╚Öte este modul ├«n care Rom├ónia reu╚Öe╚Öte s─â se afle ├«n ofsaid ├«n istoria modern─â. Nu se vorbe╚Öte despre ╚Öansele ratate ale Rom├óniei, de ce au fost ratate ╚Öi ├«n special din cauza cui. C─âci ├«n spatele tuturor acestor rat─âri se afl─â oameni, se afl─â interese mici ale acestor oameni motivate de interese mari ale unor state, bine├«n╚Ťeles.

Orice stat are (sau ar trebui s─â aib─â) o strategie a sa. O strategie de ╚Ťar─â, o strategie de viitor, o strategie care s─â garanteze existen╚Ťa statului ╚Öi ├«n urm─âtorii ani. Strategie care se declin─â ├«n Educa╚Ťie, Ap─ârare, ╚śtiin╚Ť─â, Cercetare, Rela╚Ťii Interna╚Ťionale etc. C├ónd un stat nu are o strategie proprie, el se afl─â cu siguran╚Ť─â ├«n strategia altor state. Nu ai nevoie de nicio orientare conspira╚Ťionist─â ca s─â ├«n╚Ťelegi c─â atunci c├ónd nu ai o strategie cineva te are ├«n obiectivele sale strategice. A╚Öa func╚Ťioneaz─â lucrurile de c├ónd exist─â conceptul de stat.

În ultimii 30 de ani singura strategie a României a fost aderarea la NATO și UE. Target îndeplinit de peste 10 ani. Un alt obiectiv strategic este aderarea la zona Schengen, deși la cum merg lucrurile tratatul tinde să devină mort pentru următorii cinci ani datorită pandemiei de COVID-19.

├Än rest, strategia na╚Ťional─â a Rom├óniei nu se prea vede… educa╚Ťia este la p─âm├ónt, s─ân─âtatea la fel, popula╚Ťia scade vertiginos, pe energie nu avem o strategie regional─â de╚Öi avem central─â nuclear─â modern─â, economia tremur─â din toate balamalele ╚Öi nu ╚Ötim cum vom trece testul crizei. Ora╚Öele Rom├óniei nu sunt legate printr-o infrastructur─â performant─â, de fapt Vestul Rom├óniei este mai legat de Ungaria ╚Öi de Europa dec├ót de restul Rom├óniei prin dou─â autostr─âzi cheie.

Suntem ├«n ofsaid ╚Öi nu ╚Ötim de ce. Este momentul s─â ne uit─âm mai bine la noi ╚Öi la modul ├«n care ne d─âm singuri cu st├óngul ├«n dreptul ╚Öi ├«n modul ├«n care ne s─âp─âm unii pe al╚Ťii ├«nainte de a da vina pe ÔÇ×oculta mondial─âÔÇŁ.

De 30 de ani vedem un atac constant asupra institu╚Ťiilor cheie ale Statului. Nu ╚Ötim de unde sunt coordonate aceste atacuri ├«ns─â ╚Ötim cu siguran╚Ť─â c─â ele sunt executate din interior ÔÇô de rom├óni neao╚Öi, ÔÇ×patrio╚ŤiÔÇŁ, cu ochi mai mult sau mai pu╚Ťin alba╚Ötri. Nu exist─â institu╚Ťie cheie a Statului rom├ón care s─â nu fi fost f─âcut─â praf ÔÇô at├ót din punct de vedere imagine c├ót ╚Öi din punct de vedere func╚Ťional.

Puterea Legislativ─â, Puterea Executiv─â, Puterea Judec─âtoreasc─â ÔÇô institu╚Ťiile cheie ale unei democra╚Ťii ÔÇô au o imagine unitar corupt─â, infestate cu securi╚Öti, pilo╚Öi, ling─âi ╚Öi incompeten╚Ťi. Toate institu╚Ťiile au lunar scandaluri de corup╚Ťie, imagini terfelite prin pres─â ╚Öi prin re╚Ťelele sociale ╚Öi func╚Ťioneaz─â prost ╚Öi foarte prost. Parlament, Guvern, Pre╚Öedinte ÔÇô ve╚Önic ├«n scandal ╚Öi cu to╚Ťii ascun╚Öi de Justi╚Ťie ÔÇô au demonstrat ├«n ultimii ani c─â sunt ghida╚Ťi de interese personale, mici ╚Öi nu de interese na╚Ťionale sau de o strategie de ╚Ťar─â. Oameni mici cu interese mici. Oameni care scriu legi proaste ce pic─â la Curtea Constitu╚Ťional─â. Curte infestat─â de securi╚Öti ╚Öi politruci. Un Pre╚Öedinte prea pu╚Ťin implicat. Un Guvern care face micro-petreceri prin birouri cu whiskey ╚Öi trabucuri. Oameni care ├«╚Öi dau singuri cu st├óngul ├«n dreptul ╚Öi care se ceart─â pe t├ómpenii ├«n timp ce num─ârul de bolnavi de COVID-19 cre╚Öte rapid. #Justi╚ŤiaPeCareOAp─âr─âm ╚Öi care claseaz─â cazuri de corup╚Ťie dup─â cazuri de corup╚Ťie, am├ón─â dosare precum #Colectiv, #10August (pe ─âsta se pare c─â ├«l ╚Öi claseaz─â), #Revolu╚Ťie, #13Iunie90, etc. Asta c├ónd nu elibereaz─â pedofili, violatori ╚Öi criminali. Bine├«n╚Ťeles c─â exist─â politicieni, parlamentari, angaja╚Ťi prin ministere, Parlament, Pre╚Öedin╚Ťie, judec─âtori, procurori, avoca╚Ťi care ├«╚Öi fac treaba. Foarte mul╚Ťi, probabil marea majoritate. Dar imaginea care se vede este una mizerabil─â…

Biserica Ortodox─â, Catolic─â, Greco-Catolic─â ÔÇô toate au fost ╚Ťinta unor atacuri venite din interior ╚Öi din exterior. Preo╚Ťi corup╚Ťi, preo╚Ťi colaboratori ai Securit─â╚Ťii, preo╚Ťi misogini, preo╚Ťi violatori ÔÇô imagini care au dominat comunicarea despre culte, trec├ónd ├«n plan secund numeroasele ac╚Ťiuni caritabile ╚Öi de ├«ntrajutorare ├«ntreprinse de absolut toate cultele din Rom├ónia. Nu se vorbe╚Öte despre miile de preo╚Ťi ce au asistat oameni la nevoie ci despre zecile de preo╚Ťi prin╚Öi cu mizerii. Da, sunt mul╚Ťi, dar nu sunt AT├éT de mul╚Ťi.

Casa Regal─â a Rom├óniei nu a sc─âpat nici ea de scandaluri. ÔÇ×CeartaÔÇŁ dintre Prin╚Ťul Nicolae ╚Öi restul Familiei Regale (aripa Duda) a dus la porcirea imaginii unei institu╚Ťii care a fost st├ólp al statului rom├ón modern. 150 de ani de istorie au fost arunca╚Ťi la gunoi prin probabil cea mai agresiv─â ac╚Ťiune a unor securi╚Öti de a infesta Casa Regal─â. Au reu╚Öit. Viitorul monarhiei ├«n Rom├ónia este mort, din toate punctele de vedere.

Academia Rom├ón─â, baza ╚Ötiin╚Ťei ╚Öi culturii rom├óne╚Öti este constant ├«n mijlocul scandalurilor. Pre╚Öedintele Academiei este un  colaborator dovedit al Securit─â╚Ťii, un pseudo-na╚Ťionalist cu discursuri patriotarde false, lipsite de suport istoric. ╚śi se pare c─â sunt ├«n mijlocul unui scandal de delapidare acum, s─â ╚Ötim o chestie.

Nu mai spun de Armat─â, Poli╚Ťie, Jandarmerie. Avem o puzderie de generali de carton ├«n armat─â, comandan╚Ťi din Poli╚Ťie fraternizeaz─â ╚Öi se pozeaz─â cu infractorii iar Jandarmeria ╚Öi-a dovedit rolul ├«n data de 10 August 2018. Pardon, comandan╚Ťi din Jandarmerie. Marea majoritate a militarilor, a poli╚Ťi╚Ötilor ╚Öi a jandarmilor sunt oameni cinsti╚Ťi care onoreaz─â institu╚Ťia pe care o reprezint─â. ├Äns─â mul╚Ťi dintre comandan╚Ťii lor sunt ni╚Öte lepre. Lepre care p─âteaz─â imaginea institu╚Ťiilor ╚Öi o duc ├«n derizoriu.

Tragedia na╚Ťional─â #COVID19 are loc ╚Öi din cauza c─âderii acestor institu╚Ťii sabotate din interior. Probabil c─â atacurile sunt coordonate din exterior ÔÇô un stat slab este un stat cu care faci orice ÔÇô ├«ns─â ele sunt executate din interior, de rom├óni. Implicit popula╚Ťia nu are ├«ncredere ├«n institu╚Ťiile statului. Indiferent ce spun ele ÔÇô imaginea erodat─â a acestor institu╚Ťii, imaginea erodat─â a Statului Rom├ón a dus la c─âderea ├«ncrederii oamenilor ├«n institu╚Ťii; ╚Öi implicit, ├«n Statul Rom├ón. De ce s─â por╚Ťi masc─â ╚Öi s─â te fere╚Öti c├ónd politruci fac chefuri ╚Öi petrec f─âr─â nici cea mai mic─â m─âsur─â de protec╚Ťie? ├Änseamn─â c─â ╚Ötiu ei ceva, nu?

Este momentul s─â abord─âm altfel problema. S─â vorbim deschis despre viitorul Rom├óniei ÔÇô viitor care nu se poate construi f─âr─â ├«ncredere ├«n institu╚Ťiile Statului. ├Äncredere care nu se poate construi f─âr─â oameni profesioni╚Öti, dedica╚Ťi.

2 comentarii Adaug─â comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Plus legi proaste care trec de CC. Cum este legea inaintata de Partida Romilor iarna trecuta si care a trecut si de Camera Deputatilor si de Senat, desi are un pasaj care face distinctie clara in baza apartenentei la un grup etno-rasial. O lege rasista partial, in mare parte redundanta, pentru ca restul paragrafelor se regasesc in legi mai vechi.

  • #2 Comentariu nou

   In plus, aperi bor, dar uiti de banii publici prin care s-a platit o catedrala ale carei materiale de constructie au fost cumparate la preturi mult mai mari decat cele de pe piata, pentru a ajuta diverse firme ale prietenilor si asociatilor. Plus ca ei ziceau ca din donatii vor construi, in principal, catedrala, si au mintit urat.

   https://recorder.ro/catedrala-praduirii-neamului/

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.