Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Ce cursuri online merita facute

Articol din categoria: Lifestyle

În această perioadă sunt vomitate mii de cursuri online de la mii de pseudo-coachi și pseudo-traineri având pregătirea făcută la fără-frecvență sau în fața păpușilor de pluș (am cunoscut acum ceva timp un pseudo-coach de 21 de ani care m-a făcut să scriu despre „coach cu caș la gură”; după o prezentare omul literalmente mi-a dat pe o foaie de hârtie feedback-ul său scris de mână, plin de imbecilități și mizerii preluate din cărți). Și nu știi unde să te duci pentru un curs bun, un webinar bun din care chiar să rămâi cu ceva.

Real, există doar câțiva traineri de la care poți învăța ceva. La nivelul României îi poți număra pe degete. Astăzi vă voi vorbi de trei astfel de super-traineri.

Primul este Marius Bălășoiu, trainer certificat de University of Minnesota și de Institute for Sustainable Communities of Vermont, trainer certificat de National Center for Nonprofit Boards, Washington D.C., certificat de Canadian Coaching Institute în Executive Coaching, având peste 2800 de cursuri și proiecte de training în 27 de ani de activitate. Pe Marius îl cunosc de 7 ani și am lucrat cu el ca trainer și coach. Cam cât de bun este? Într-un moment în care echipa noastră trecea prin niște momente mai dificile – ne pleca un coleg, aveam presiune mare de revenue și nu știam dacă manager-ul nostru iubit ne pleacă sau nu – Marius ne-a trecut printr-un exercițiu de echipă din care am ieșit cu toții plângând, îmbrățișându-ne, dar mai puternici ca oricând. Omul s-a implicat atât de tare în exercițiu încât la final plângea și el… Când șefa noastră a venit, ne-a găsit cu ochii în lacrimi, puțini beți (era retreat, ce vrei), dar în trimestrele ce au venit am rupt norma. Și nu, nu a plecat. Și ani la rândul echipa a super-performat și a dat rezultate care ne-au făcut să luăm premii și recunoașteri internaționale, Și cred cu tărie că Marius ne-a ajutat cu training-urile sale. Marius are acum o ofertă foarte cool de webinarii și training-uri online pe zona de sales (de la întâlnire la închiderea deal-urilor), leadership (cum îi identifici, cum îi crești, cum crești echipe), customer relations (cu adaptare pe remote customer relations, că suntem în pandemie) și work-from-home.

Al doilea este Elena Badea, de la Valoria. Elena a fost director de marketing în EY mulți ani și lucrează cu clienți pe zona de transformare digitală, leadership, executive coaching, sales și marketing. Lucrez cu Elena de aproape trei ani de când am cunoscut-o la evenimentele Doing Business. M-a impresionat cu energia ei, cu profesionalismul, căldura și răbdarea unui coach matur dar și cu sinceritatea debordantă (nu ezită să îți dea un șut atunci când o iei pe arătură, în modul cel mai sincer și dur ca să te facă să revii pe calea corectă). Aș vrea să existe mulți manageri prin corporații crescuți de Elena, deoarece ea are skill-urile necesare să facă ceea ce din păcate nu se mai face de mulți ani – să educe managerii în valorile reale ale unei multinaționale, scoțând „șmecheria” românească toxică din discuție. Elena a format o echipă de profesioniști în Valoria și de când stau pe lângă ea învăț enorm de multe, zilnic. Din păcate nu ne mai vedem fizic din cauza acestei mizerii de virus, dar vorbesc des cu ea, și ar trebui să vă gândiți să o contactați deoarece ea vă poate ajuta să treceți peste această perioadă grea.

Ultimul pe listă, din motive subiective, dar unul dintre oamenii cei mai influenți din IT-ul românesc, om care m-a „crescut” și de la care am învățat enorm de mult cum să lucrez cu oameni, cu echipe și cum să nu mă abat niciodată de la valorile personale este Silviu Hotăran. Silviu este director Semper Human Training și este coach și trainer la cele mai mari firme din România. A format echipe foarte performante peste tot pe unde a fost și are ceva ce multor traineri le lipsește: umanitate. Silviu excelează în empatie și este unul din multiplele motive pentru care foștii să angajați, cursanți, parteneri îl iubesc. Înveți de la el cum să construiești UMAN echipe, înveți cum să asculți, cum să crești lideri și cum să îi ții.

Voi cu ce traineri/ coachi lucrați?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.