Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Desteptii Pamantului

Articol din categoria: Destinations

Suntem neamul ales. Neamul lui Israel nu a avut nicio treabă cu neamul ales de Dumnezeu, noi am fost, românii. Încă de dinainte să fi existat românii ca neam, de pe vremea dacilor noi eram deja aleși. Nu conta că dacii aveau zeii lor, sunt deja specialiști care au identificat că dacii erau ortodocși încă de dinainte să fie Domnul Nostru Iisus Christos răstignit pe cruce. Dacii vedeau în viitor și erau creștini. Ortodocși.

Cumva suntem neamul ales dar nu prea ne iese nimic. Bine├«n╚Ťeles, nu datorit─â nou─â, ci str─âinilor. ├Äntotdeauna str─âinii ne-au vrut r─âul. ├Än primul r├ónd, li s-a c─â╚Öunat pe noi din momentul ├«n care dacii ortodoc╚Öi au fost cuceri╚Ťi de c─âtre armata roman─â a ├«mp─âratului Traian. Care ├«mp─ârat cumva era ╚Öi el cre╚Ötin (chiar dac─â nu ortodox), de╚Öi ├«i cam pl─âceau ╚Öi b─âie╚Ťii. Dar trecem peste, p─â╚Ť─â╚Öti, doi-trei-patru-o sut─â de b─âie╚Ťi trecu╚Ťi prin patul t─âu ├«mp─âr─âtesc nu ├«nseamn─â c─â nu e╚Öti cre╚Ötin straight. ├Än neamul nostru nu este loc de oameni ÔÇ×p─âta╚ŤiÔÇŁ.

În ciuda faptului că istoricii ne arată că există o puternică genă cumană și o puternică genă peceneagă în ADN-ul poporului nostru, precum spuneam, nu avem loc de neamuri păgâne și ale căror nume par greu de rostit. Noi venim direct din Decebal și Traian, ambii creștini, ambii straight, și care cumva au născut acest neam binecuvântat.

Nu vă mai plictisesc cu războaiele dintre principatele române, românii au vrut dintotdeauna să se unească, faptul că se măcelăreau și se trădau între ei nu a însemnat nimic în istorie. Una, două, trei, hai o sută de trădări nu înseamnă că nu doreau Unirea într-un singur stat.

La sf├ór╚Öitul Primului R─âzboi Mondial, dup─â ce Rom├ónia a pierdut printre cele mai mari procente ale popula╚Ťiei dintre statele combatante, s-a ├«ndeplinit visul rom├ónilor de pretutindeni de a se uni. Ardelenii au ales Unirea (au scris ╚Öi o Proclama╚Ťie, dar cui ├«i mai pas─â c├ót s-a respectat din ea), basarabenii au ales Unirea. Faptul c─â ├«n Budapesta era un guvern ultra-na╚Ťionalist bol╚Öevic care dorea maghiarizarea for╚Ťat─â a tuturor popula╚Ťiilor din teritoriul ungar ╚Öi faptul c─â ├«n fosta Rusie avea loc un r─âzboi civil cu tot ce ├«nseamn─â asta ÔÇô m─âceluri, teroare etc ÔÇô nu a contribuit la aceast─â unire, rom├ónii voiau s─â se uneasc─â.

Lucru dovedit de altfel de lupta puternic─â a rom├ónilor c├ónd Ardealul de Nord a fost dat Ungariei ╚Öi c├ónd Basarabia a fost dat─â Uniunii Sovietice, ├«nainte de al doilea r─âzboi mondial. Serios, s-au f─âcut peti╚Ťii, s-au sup─ârat oamenii, dac─â era Facebook pe atunci se blocau serverele Facebook de c├ót de tare s-au revoltat rom├ónii! Pacifi╚Öti ├«ns─â, ai naibii, nu au tras un glon╚Ť!

├Än al doilea r─âzboi mondial ├«ns─â ne-am ar─âtat ╚Ömecheria. Ne-am dat cu nem╚Ťii c├ót timp au ocupat teritorii largi, c├ónd ├«ns─â ne-am trezit cu sovieticii la u╚Ö─â am ├«ntors armele. Cumva ai dracu c├ó╚Ötig─âtori nu ne-au acceptat ├«ns─â la masa c├ó╚Ötig─âtorilor, ce na╚Ťiuni rele!

├Än istoria Rom├óniei moderne, ├«n ultimii treizeci de ani am fost tot timpul ╚Ömecheri. Mai de╚Ötep╚Ťi ca al╚Ťii, inteligen╚Ťi, deosebi╚Ťi sub soare. Ale╚Öi. Puteam fi mega-boga╚Ťi ╚Öi un pol de putere ├«n Europa de Sud-Est, cumva ├«ns─â ceilal╚Ťi ne-au vrut r─âul. Ceilal╚Ťi ne-au furat, nu noi. Ceilal╚Ťi ne-au tr─âdat, nu noi pe noi. Niciodat─â noi.

Uite, ╚Öi acum cu pandemia ÔÇô am reu╚Öit s─â o ╚Ťinem exemplar sub control ├«n timpul st─ârii de urgen╚Ť─â, acum ├«ns─â datorit─â altora (cineva a adus virusul, sau ╚Öi mai bine, ╚Ötim noi c─â nu exist─â) am ajuns iar la coada Europei. Nu domle, ╚Ötim noi mai bine, nu este virus, etc. S─â vezi ce ne vom revolta c├ónd nu vom fi l─âsa╚Ťi s─â ie╚Öim din ╚Ťar─â gen niciunde. Adic─â s─â nu fim primi╚Ťi, vom avea voie s─â ie╚Öim, dar p├ón─â la urm─âtoarea grani╚Ť─â!

Pentru c─â sunt ceilal╚Ťi pizmo╚Öi pe noi m─â!

2 comentarii Adaug─â comentariu

  1. Ai uitat sa mentionezi ca avem singura tara cu munte, dealuri, campnii si iesire la mare. Si o delta absolut unica nu doar pe Pamant

  2. #2 Comentariu nou

    S-o spunem pe nume: jum─âtatea proasta a Rom├óniei este mult mai vocala. Ei sunt dacii ortodoc╚Öi, buricul P─âm├óntului, c├ó╚Ötig─âtorii olimpiadei la matematica prin faptul ca sunt vecini pe palier cu participan╚Ťii.
    Cealalt─â jum─âtate suntem noi. Nu vorbim prea mult, nu comentam mai deloc. Ne tr─âim viata altfel.
    Unele situa╚Ťii istorice au fost f─âr─â op╚Ťiune. Greu de zis dac─â a fost bine sau r─âu. Sa ╚Ťinem cont, totu╚Öi, ca sute de ani ne-au casapit turcii orice spor, acumulare. Din s─âr─âcie lucie nu po╚Ťi sa faci intelectuali, mai ales c├ónd n-ai ce manca.
    80% de acord, la final.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.