Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Amenzi #GDPR in Social Media

Articol din categoria: General

Am scris AICI (├«n englez─â) o analiz─â a dou─â decizii legate de prelucr─âri de date cu caracter personal ├«n zona re╚Ťelelor sociale- o amend─â ╚Öi o decizie (cu op╚Ťiunea de amend─â) – ce vor avea impact global ├«n prelucrarea datelor cu caracter personal ├«n cadrul re╚Ťelelor sociale. Pe scurt, avem dou─â cazuri.

├Än Belgia, o re╚Ťea social─â a implementat facilitatea de ÔÇ×invite a friendÔÇŁ ╚Öi a luat amend─â 50.000 EUR. A gre╚Öit invoc├ónd excep╚Ťia de ÔÇ×prelucrare ├«n cadrul unei activit─â┼úi exclusiv personale sau domesticeÔÇŁ, iar temeiul legal nu a putut fi ÔÇ×interesul legitimÔÇŁ. Totu╚Öi amenda, de╚Öi destul de mare, vine ╚Öi ne arat─â cum trebuie f─âcut─â o astfel de func╚Ťionalitate dac─â vrem s─â folosim temeiul interesului legitim – nu putem folosi incentive pentru utilizatori sau pentru recipien╚Ťi, re╚Ťeaua nu poate selecta recipien╚Ťii din lista de contacte a utilziatorului ci utilizatorul trebuie s─â fac─â acest lucru, trebuie s─â se ╚Ötie exact care este utilizatorul care a trimis invita╚Ťiile ╚Öi utilizatorul trebuie s─â ╚Ötie exact ce mesaj va transmite re╚Ťeaua ├«n numele s─âu.

├Än Olanda, o bunic─â a pus poze pe Facebook cu un nepot, de╚Öi fiica sa, mama copilului, i-a interzis acest lucru (cele dou─â sunt certate). Mama a dat-o ├«n judecat─â pe bunic─â iar tribunalul a decis c─â aceast─â prelucrare nu intr─â la excep╚Ťia ÔÇ×ÔÇ×prelucrare ├«n cadrul unei activit─â┼úi exclusiv personale sau domesticeÔÇŁ. Drept urmare, f─âr─â un temei legal clar (tribunalul a spus c─â consim╚Ť─âm├óntul p─ârintelui ar fi fost temeiul legal), bunica trebuie s─â dea jos urgent pozele cu nepotul.

Vom discuta inclusiv aceste detalii în cadrul cursului online de Data Protection Officer, acreditat ANC.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.