Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Dulcea t─âcere feminist─â

Tăcerea face cât o mie de cuvinte. Sau cât un articol

Articol din categoria: General, Lifestyle

Am spus-o ╚Öi o tot repet: cel mai mare du╚Öman al feminismului ├«n Rom├ónia este femeia rom├ónc─â. Statistic, femeile – ╚Öi judec─âtoare ╚Öi prietene ale victimelor – condamn─â alte femei pentru c─â sunt violate sau agresate sexual, elibereaz─â violatori ╚Öi pedofili, acuz─â colegele c─â sunt promovate fiindc─â ar fi bagaboante ╚Öi a╚Öa mai departe. C├ónd unei femei i se ├«nt├ómpl─â ceva sau este acuzat─â de ceva, suratele ei nu doar c─â tac ci eventual sus╚Ťin activ partea opus─â.

Mediul politic sus╚Ťine feminismul. Nu ╚Öi femeile.

Fac o scurt─â recapitulare: am avut prim ministru femeie, vice-prim ministru femeie, pre╚Öedinte al Senatului femeie, pre╚Öedinte al Camerei Deputa╚Ťilor femeie. Sunt femei ├«n conducerea tuturor institu╚Ťiilor de stat cheie din Rom├ónia – Poli╚Ťie, Jandarmerie, Armat─â, CSM, Curtea Constitu╚Ťional─â, ├ÄCCJ ╚Öi c├óte naiba institu╚Ťii or mai fi. Cu toate acestea, avem una dintre cele mai laxe legisla╚Ťii anti-viol din lume. Legisla╚Ťie care, de╚Öi slab─â, nici m─âcar nu este aplicat─â!

Declarativ, mediul politic sus╚Ťine feminismul. Se ├«ncurajeaz─â promovarea femeilor ├«n politic─â, cotele de gen (cu care eu nu sunt de acord din motive pe care le-am explicat), se ├«ncurajeaz─â promovarea femeilor ├«n func╚Ťii de conducere etc. Avem organiza╚Ťii ale femeilor ├«n fiecare partid important! Avem organiza╚Ťii de business ale femeilor, avem chiar ╚Öi o ini╚Ťiativ─â de sus╚Ťinere cu fonduri nerambursabile a femeilor-antreprenor.┬á Cu toate acestea, c├ónd o femeie reu╚Öe╚Öte, este imediat acuzat─â c─â este bagaboant─â.

Am pus AICI┬áo postare cu un mic sondaj despre starea feminismului ├«n Rom├ónia. Majoritatea r─âspunsurilor de la doamne sunt c─â feminismul nu exist─â ├«n Rom├ónia, c─â nu are realiz─âri, c─â cu siguran╚Ť─â se pot face mai multe, dar nu prea ╚Ötim ce. Ve╚Ťi reg─âsi ╚Öi ni╚Öte r─âspunsuri foarte la obiect legate de educa╚Ťie, de m─âsuri ce trebuie luate. Pu╚Ťine r─âspunsuri concrete ├«ns─â, ca al Lorenei sau al Annei (╚Öi ├«nc─â c├óteva doamne sau domni╚Öoare ce nu au blog).

├Äns─â la ce se poate face, nimeni nu a spus ÔÇ×noi femeile s─â ne sus╚Ťinem mai mult ├«ntre noiÔÇŁ. ╚śi aici cred c─â este cheia progresului slab al mi╚Öc─ârii feministe ├«n Rom├ónia.

C├ónd a ajuns USRPLUS la butoane, au trimis trei mini╚Ötri ├«n guvern, to╚Ťi trei b─ârba╚Ťi.

Am repro╚Öat USRPLUS-ului acest lucru, iar prima care mi-a r─âspuns a fost o doamn─â care ╚Öi-a ├«ncheiat argumenta╚Ťia pro-b─ârba╚Ťi spun├ónd c─â poate c─â ├«n USRPLUS nu sunt femei mai bune ca alde Ghinea, de exemplu. ╚śi aceast─â atitudine din p─âcate nu o reg─âsim doar la USRPLUS, dar ei fiind (declarativ) cei mai progresi╚Öti, arat─â cam cum st─âm.

Închei recapitularea. Să ne uităm la prezent.

Public─â Digi 24 acest articol minunat, intitulat Miss Guvern. Cum arat─â ÔÇ×linia a douaÔÇŁ a politicii rom├óne╚Öti. Precum pute╚Ťi vedea din articol, se sugereaz─â indirect faptul c─â aceste doamne ╚Öi domni╚Öoare au ajuns ├«n pozi╚Ťiile curente datorit─â modului ├«n care ele arat─â. Autorul intr─â ╚Öi pe contul de Facebook al acestor doamne ╚Öi domni╚Öoare ╚Öi selecteaz─â c├óteva poze mai ÔÇ×provocatoareÔÇŁ (niciodat─â nu am ├«n╚Ťeles ce ├«nseamn─â acest lucru, dar fie). Totu╚Öi autorul ├«ncearc─â un echilibru, introduc├ónd ╚Öi declara╚Ťia unui psiholog care spune c─â ├«ntr-adev─âr exist─â un cli╚Öeu social aici care discrimineaz─â femeile care ajung ├«n pozi╚Ťii de conducere sau ├«n pozi╚Ťii publice.

├Äns─â dac─â ne uit─âm CUM este distribuit─â aceast─â postare, vedem c─â de fapt se vorbe╚Öte despre compromisurile f─âcute de aceste femei. Multe femei le acuz─â pe aceste doamne ╚Öi domni╚Öoare de ÔÇ×compromisuriÔÇŁ. ╚śi aici voiam s─â ajung.

Feministele care s-au atacat la apari╚Ťia filmului cu primul-ministru finlandez tac.

Tac agresiv, vorba unei celebre burtiere de la o anumit─â televiziune. Aproape toate cele care au explodat la acuza╚Ťiile aduse primului-ministru finlandez, acum c├ónd suratele lor rom├ónce ar avea nevoie de sus╚Ťinerea lor, tac. De ce? Nu este subiectul interesant? Nu sunt acuza╚Ťiile grave? Nu au trecut chiar multe dintre ele prin astfel de acuza╚Ťii?

Nu, dragii ╚Öi dragele mele. T─âcerea are leg─âtur─â cu faptul c─â multe dintre aceste ÔÇ×feministeÔÇŁ chiar cred c─â suratele lor sunt ni╚Öte bagaboante ╚Öi c─â a╚Öa au ajuns ├«n acele posturi publice. F─âr─â dovezi concrete, f─âr─â niciun fel de analiz─â (analiza contului de Facebook nu este jurnalism, dragii mei), se sugereaz─â chestii mizerabile. Au f─âcut acele doamne ╚Öi domni╚Öoare compromisuri? Posibil! Exist─â vreo dovad─â ├«n acest sens? Nu, niciuna!

Un alt erou al ÔÇ×progresismuluiÔÇŁ, ex-USR, Valeriu Nicolae, are o postare ├«n care spune a╚Öa: ÔÇ×Panarama de la ora 5 – domni╚Öoara Alexandra BogaciuÔÇŁ ╚Öi detaliaz─â: ÔÇ×Domni╚Öoara Bogaciu este vomitiv─â prin arogan╚Ťa ╚Öi lipsa ei absolut remarcabil─â de orice fel de bun sim╚Ť. Este un exemplar str─âlucit al felului ├«n care PSD-ul se opri╚Öeaz─â pe noi. Poza este din timpul unor dezbateri pe o lege important─â ├«mpins─â de PSD. Merit─â s─â o vede╚Ťi ├«ntreag─â.ÔÇŁ . S-a g─âsit problema: poza. V─â las s─â citi╚Ťi comentariile suratelor…

Am o fost─â coleg─â din corpora╚Ťie care a decis s─â ├«╚Öi ├«ntemeieze o familie ╚Öi s-a mutat ├«n alt ora╚Ö, capital─â de jude╚Ť, unde s-a angajat la Prim─ârie. Are ╚Öi ea poze ├«n costum de baie sau de pe la petreceri. O alt─â prieten─â de-a mea, fost─â fotomodel, ╚Öi-a ├«ntemeiat o familie, s-a angajat ╚Öi ea la ceva institu╚Ťie public─â. Munce╚Öte, are doi copii, are ╚Öi ea poze ├«n costum de baie sau de pe la petreceri. Mai am ni╚Öte prietene ce fac parte din echipa lui Bolojan care ╚Ötim ce realiz─âri au avut la Oradea. ╚śi ele au poze ├«n costum de baie sau de pe la petreceri! Ar fi avut vreuna dintre ele ╚Öansa s─â apar─â ├«n acest articol? Toate! A f─âcut vreuna din ele compromisuri? Nu! Ar fi fost judecate ca ÔÇ×bagaboanteÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×panarameÔÇŁ? Bine├«n╚Ťeles!

Femeia frumoas─â este bagaboant─â.

Dac─â tot vorbim de cli╚Öee sociale, s─â discut─âm ╚Öi despre cele ├«n care femeia-politician nu are dreptul s─â fie frumoas─â, s─â fie femeie. Trebuie s─â poarte batic, fuste lungi, rochii care s─â nu dezv─âluie nimic, alte haine largi. F─âr─â culori, f─âr─â accesorii non-standard. Orice ÔÇ×devia╚ŤieÔÇŁ de la ÔÇ×normalÔÇŁ o trimite direct ├«n categoria ÔÇ×bagaboante penaleÔÇŁ. ╚śi nu, nu este OK, m-am s─âturat. V─â place de primul-ministru finlandez? Este frumoas─â? V-a╚Ťi atacat c├ónd a fost ÔÇ×atacat─âÔÇŁ pentru faptul c─â au ap─ârut film─âri de la o petrecere? De ce nu pute╚Ťi aplica acela╚Öi ╚Öablon moral ╚Öi ├«n cazul rom├óncelor? De ce conteaz─â c─â aceste doamne ╚Öi domni╚Öoare au poze provocatoare? De ce sunt judecate dup─â cum arat─â ╚Öi nu dup─â ce au f─âcut sau fac? De ce nu se ia ├«n discu╚Ťie performan╚Ťa? De ce automat aplic─âm etichete?

De ce t─âce╚Ťi?

5 comentarii Adaug─â comentariu

 1. #2 Comentariu nou

  Adevarul este ca Alexandra Bogaciu este un munte de competenta si faptul ca cineva a semnalat ca pozele ei transmit exact valoarea subunitara a coeficientului de inteligenta este problema.
  Sunt satul de feminism pana peste cap! Il vad peste tot, si de cele mai multe ori este penibil.
  Exemplul cu faptul ca am avut prim-ministru femeie mi se pare halucinant. Ai auzit-o vreodata vorbind?!? Cum crezi ca a ocupat postul ala? Pe baza unor inalte competente, sau prin prisma faptului ca era o marioneta a PSD-ului incapabila de a realiza o sinapsa, si tot ce facea era sa reciteÔÇŽ prost tot ce primea scris pe hartie?

  4
  1
  1
  • #3 Comentariu nou

   Cum poate o poz─â transmite ÔÇ×valoarea subunitar─â a coeficientului de inteligen╚Ť─âÔÇŁ?

 2. #4 Comentariu nou

  Asta ai re╚Ťinut din postarea lui Valeriu Nicolae? Ca a zis de o poza? Nimic din textul ├«n care o desfiin╚Ťeaz─â pe domni╚Öoar─â, cu argumente? Bun asa­čśé

  3
  1
  1
 3. #5 Comentariu nou

  Salutare,
  La prima citire a postarii lui Valeriu Nicolae am avut si eu cam aceeasi impresie ca a ta. Celelalte comentarii m-au facut sa recitesc postarea si mi-am dat seama totusi ca am citit-o pe diagonala omitand o parte importanta:
  „Poza este din timpul unor dezbateri pe o lege important─â ├«mpins─â de PSD. Merit─â s─â o vede╚Ťi ├«ntreag─â.”
  Mi-am dat seama ca Valeriu face referire la interesul pe care il afiseaza Alexandra Bogaciu fata de ce se intampla acolo, fara nici o referite la aspect sau IQ.

  Si eu cad victima dorintei de progres rapid neluand in seama lucruri aparent neimportante.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.