Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Top mituri de marketing ÔÇô Capitolul 5 – Sex Sells

Oamenii isi amintesc mesajul sexual nu si brand-ul sau produsul comunicat

Articol din categoria: General

Nu am mai băgat mituri de peste o lună, așa că este momentul să revin cu un mit de calitate pe care văd că brand-urile continuă să îl abuzeze. Înainte de asta, capitolele precedente:

  • Primul capitol┬áAICI
  • Al doilea capitol┬áAICI
  • Al treilea capitol┬áAICI
  • Al patrulea capitol AICI

Mitul #6: Sex Sells

V─âd aproape ├«n fiecare zi vizualuri f─âcute de fel de fel de creativi talenta╚Ťi ce ├«ncearc─â s─â decline un mesaj de brand ├«ntr-o aluzie mai mult sau mai pu╚Ťin sexual─â. ├Äncep├ónd de la aluzii fine p├ón─â la mizerii de autobaz─â de municipiu, fel de fel de obseda╚Ťi sexual sunt l─âsa╚Ťi la butoane pentru a-╚Öi vomita frustr─ârile ├«n advertising f─âc├ónd praf brand-ul, produsul sau serviciul comunicat.

Mesajul cu tent─â sexual─â atrage aten╚Ťia dar nu o men╚Ťine.

├Äntr-o lume ├«n care g─âse╚Öti la o prim─â c─âutare pe net orice fetish sexual, oric├ót ar p─ârea de deplasat, s─â comunici sex pare ilogic ╚Öi trist (cu excep╚Ťia produselor cu efect ├«n sex sau a serviciilor sexuale, acolo da, are sens). ╚śi totu╚Öi ÔÇ×hai s─â b─âg─âm reachÔÇŁ rupe din nou norma ╚Öi vedem vizualuri cu cet─â╚Ťeni dezbr─âca╚Ťi, mesaje cu tent─â sexual─â, glume de autobaz─â ╚Öamd. ╚śi da, ╚Ťii minte gluma dar nu brand-ul.

Un studiu al Universit─â╚Ťii din Illinois a ar─âtat fix acest lucru: mesajul sexual a atras aten╚Ťia dar nu a generat v├ónz─âri.

Studiul se bazeaz─â pe analiza a 78 de studii de advertising f─âcute pe parcursul a 30 de ani. ÔÇ×We found literally zero effect on participants’ intention to buy products in ads with a sexual appealÔÇŁ. ╚śi totu╚Öi, vedem orori peste orori ÔÇô mai jos un ad pentru care Alka ╚Öi-a luat amend─â.

Foto G4 Media

Mă distrează când văd influenceri care se dezbracă cu orice ocazie pentru a promova ceaiuri, mâncare, servicii, motocoase sau rotopercutoare. Reach-ul arată fantastic, vânzările întârzie (e criză domle).

Ce este de ├«nv─â╚Ťat de aici: Sex sells jack shit, unless you sell sex.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.