Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

Generatiile de sacrificiu

Articol din categoria: Lifestyle

M─â uit la ultima cafteal─â dintre USR ╚Öi PNL la Sectorul 1 ╚Öi m─â ├«ntreb de ce dracu st─âm ╚Öi ne uit─âm la acest spectacol t├ómpit. Nu de alta, dar chiar este pe banii no╚Ötri. M─â rog, pe banii celor care de╚Ťin propriet─â╚Ťi ├«n Sectorul 1 Bucure╚Öti (precum subsemnatul), dar efectele se vor resim╚Ťi ├«n toat─â ╚Ťara, precum un cutremur ├«ntr-o g─âleat─â cu rahat: zboar─â peste tot!

├Än 1990 am auzit termenul de genera╚Ťie de sacrificiu. Cei afla╚Ťi la v├órsta a doua atunci urmau s─â reprezinte o genera╚Ťie de sacrificiu ├«ntr-o ÔÇ×tranzi╚ŤieÔÇŁ mult prea lung─â ╚Öi dureroas─â. Dar hey, copiii lor urmau s─â fie liberi. Noi suntem acei copii ╚Öi ne cam sim╚Ťim tot genera╚Ťie de sacrificiu ╚Öi ne uit─âm cum s─â le fie bine copiilor no╚Ötri. M─â uit ├«ngrozit c─â copilul meu peste 20 de ani s-ar putea s─â se vad─â ╚Öi el ca parte a unei noi genera╚Ťii de sacrificiu.

Noi finan╚Ť─âm corup╚Ťia. Finan╚Ť─âm incompeten╚Ťa. Pilo╚Öii ajun╚Öi pe pozi╚Ťii cheie la stat, pi╚Ťipoancele ╚Öi pi╚Ťiponcii ce se trezesc din Fratelli, Bamboo, NUBA c─â au fost numi╚Ťi ├«n func╚Ťii de conducere la fel de fel de agen╚Ťii ╚Öi institu╚Ťii ale statului, pe banii no╚Ötri. ╚śi din patru ├«n patru ani sau din cinci ├«n cinci ani suntem chema╚Ťi s─â vot─âm al╚Ťi cretini ce o vor freca pe banii no╚Ötri ├«n Parlament ╚Öi care vor face isterii la televizor, prin ziare ╚Öi pe Facebook.

Securi╚Öti ╚Öi pui de securi╚Öti ce semneaz─â noi angajamente ╚Öi h├órtii de sus╚Ťinere pentru fel de fel de politicieni (am auzit c─â ├«nt├óiul matelot al ╚Ť─ârii are pe sub sticlele de whiskey o stiv─â cu angajamente semnate de unii oameni cu ╚Ötaif ╚Öi gur─â mare; m─â rog, gura lumii vorbe╚Öte, ce ╚Ötiu eu) ajung peste noapte s─â ne vorbeasc─â de principii, de verticalitate, de onoare, de viitor luminos (luminat probabil de stelele de pe epole╚Ťii lor).

Fiecare din aceste vedete cred c─â lor li se cuvin lucruri. Li se cuvin job-uri date pe sub m├ón─â, contracte date pe na╚Öpa, numiri ├«n diverse pozi╚Ťii, vacan╚Ťe prin ╚Ť─âri str─âine finan╚Ťate de aleg─âtori etc. Cred c─â genera╚Ťia de sacrificiu este aici pentru a-i servi, nu viceversa.

Problema este c─â genera╚Ťia de sacrificiu, l─âsat─â f─âr─â op╚Ťiuni, na╚Öte mon╚Ötri. Genera╚Ťia de sacrificiu, ├«mpr─â╚Ötiat─â prin ╚Ť─âri ├«n care se munce╚Öte de diminea╚Ť─â p├ón─â noaptea, a votat cu entuziasm un partid neo-legionar. ╚śi la urm─âtoarele alegeri, la cum arat─â peisajul vom vedea acest partid pe la 30-35%. Destul c├ót s─â formeze un guvern. Cam asta se ├«nt├ómpl─â c├ónd o genera╚Ťie de sacrificiu se satur─â ÔÇô d─â cu toporul ├«n rapandule ╚Öi ├«n beizadele. Ah, da, ├«╚Öi taie ╚Öi craca de sub picioare, dar loss-loss wins here.

C├ónd USR ╚Öi PNL se r─â╚Ťoiesc la oamenii ce le repro╚Öeaz─â t├ómpeniile pe band─â rulant─â f─âcute ├«n ultima perioad─â uit─â c─â se r─â╚Ťoiesc la oameni care au ├«ndurat frigul la proteste ╚Öi care poate au procese fie cu autorit─â╚Ťile fie cu diver╚Öi mafio╚Ťi de pe la PSD. Uit─â, dar li se va aduce aminte.

Eu nu fac parte din genera╚Ťia de sacrificiu. Eu sunt unul dintre cei care arat─â cu degetul, sunt vocal ╚Öi nu am afilia╚Ťii politice. Da, nu voi vedea vreodat─â vreun job la stat, dar ├«ncerc s─â schimb lucrurile pe care le pot schimba. C├ónd nu voi mai putea, voi pleca acolo unde voi putea s─â asigur un viitor copilului meu ╚Öi unde ne va fi bine la to╚Ťi.

1 comentariu Adaug─â comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Partidul neolegionar e cu reac╚Ťie ├«nt├órziat─â (de 4 ani), care e controlat de servicii ╚Öi unii securi╚Öti b─âtr├óni.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.