Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

omenirea si virusii

Articol din categoria: General, Trends

Omenirea dintotdeauna a fost amenin╚Ťat─â de viru╚Öi, bacterii, epidemii ce din c├ónd ├«n c├ónd au ÔÇ×filtratÔÇŁ num─ârul locuitorilor acestei planete. Specii ├«ntregi au disp─ârut din cauza unor boli ╚Öi ├«n general pe aceast─â planet─â apar ╚Öi dispar specii cu o frecven╚Ť─â destul de mare. Iar viru╚Öii ╚Öi bacteriile joac─â un rol important ├«n acest ciclu al vie╚Ťii.

Odat─â cu globalizarea ╚Öi cu ieftinirea c─âl─âtoriilor orice virus are ╚Öansa s─â se reproduc─â ╚Öi s─â se r─âsp├óndeasc─â pe tot globul. Mai mult, ├«nc─âlzirea global─â ce tope╚Öte permafrostul scoate la iveal─â viru╚Öi ÔÇ×adormi╚ŤiÔÇŁ de la ultima epoc─â glaciar─â. Pe scurt, ╚Öansa ca o pandemie s─â izbucneasc─â oric├ónd este foarte mare.

├Än acela╚Öi timp tehnologia evolueaz─â rapid ╚Öi vedem cum inteligen╚Ťa artificial─â este folosit─â pentru a prognoza corect r─âsp├óndirea unor molime, pentru a identifica m─âsurile corecte de preven╚Ťie ╚Öi pentru a g─âsi leacuri. Medicii de pe ├«ntreg globul las─â la o parte orgoliile ╚Öi lucreaz─â eficient ├«mpreun─â pentru a trata pacien╚Ťi, pentru a schimba informa╚Ťii ╚Öi pentru a reduce riscul unor pandemii.

Ce nu func╚Ťioneaz─â bine deloc este filtrarea fenomenului de Fake News. Panica r─âsp├óndit─â de mass-media ├«ntr-un mod iresponsabil. ├Än Rom├ónia aceast─â panic─â a dus la golirea stocului de m─â╚Öti ÔÇô utile doar pentru cei infecta╚Ťi ÔÇô c├ót ╚Öi la golirea stocurilor de produse ÔÇ×de baz─âÔÇŁ din magazine: orez, f─âin─â, zah─âr, ulei. Radio ╚Öan╚Ťul de asemenea ╚Öi-a f─âcut datoria: la pauzele de ╚Ťigar─â de la corpora╚Ťii nu se discut─â dec├ót despre cine ce provizii ╚Öi-a f─âcut ╚Öi despre cei infecta╚Ťi care sunt ascun╚Öi de autorit─â╚Ťi.

COVID-19 ╚Öi Coronavirus vor deveni ├«n cur├ónd istorie. ├Äns─â urmeaz─â un nou virus, o nou─â bacterie, o nou─â molim─â. ╚śi da, trebuie s─â fim preg─âti╚Ťi m─âcar de baz─â cu ceva provizii. Dar nu s─â exager─âm ╚Öi s─â lu─âm tone de m├óncare pe care apoi s─â le arunc─âm c─â expir─â!

╚śi da, igiena. Ne sp─âl─âm des, ne sp─âl─âm temeinic, ne document─âm doar din surse sigure! ╚śi nu punem botul la ce spune presa din Rom├ónia ci doar la comunic─ârile oficiale ale institu╚Ťiilor publice.

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.