Tudor Galos

- The Blog of Tudor Galos -

moartea omenirii

Articol din categoria: Trends

Moartea omenirii nu este asigurat─â de ├«nc─âlzirea global─â, nu este asigurat─â de arsenalul nuclear disponibil, moartea omenirii nu este asigurat─â de viru╚Öii care tot fac muta╚Ťii.

Moartea omenirii este ├«ns─â asigurat─â de prostie ╚Öi de toleran╚Ťa ei.

Pe vremuri, la fel ca ├«n cazul celorlalte specii de pe P─âm├ónt, se aplica principiul ÔÇ×survival of the fittestÔÇŁ. Erai prost ╚Öi nu ╚Ötiai s─â m├ónui sabia pe c├ómpul de lupt─â unde nu conteaz─â at├ót for╚Ťa c├ót inteligen╚Ťa? Erai rapid eliminat din rasa uman─â ├«nainte de a procrea. Erai un rege prost care nu mirosea complotul pus la cale de cei de la Curte? Disp─âreai din istorie rapid. Astfel ├«nc├ót supravie╚Ťuitorii erau noroco╚Öii ╚Öi de╚Ötep╚Ťii. Iar norocul se mai termin─â c├óteodat─â.

Acum trebuie s─â avem grij─â de pro╚Öti, s─â nu ├«i jignim, s─â ├«i ocrotim, s─â le d─âm resurse, s─â ├«i promov─âm, s─â ├«i ajut─âm s─â ajung─â ├«n func╚Ťii de conducere. Nu mai putem spune de cineva c─â e ÔÇ×prost b├ót─âÔÇŁ fiindc─â imediat se ridic─â hoarde de imbecili care s─â ├«l/o sus╚Ťin─â. Nene ╚Öi sunt tot mai mul╚Ťi nene!

M─â uit c├ót de repede devine c├óte unul expert ├«n ceva. ╚śi m─â uit la domeniile mele de expertiz─â ÔÇô privacy ╚Öi marketing. ├Äntr-unul am 70 de clien╚Ťi, certific─âri, prezent─âri sus╚Ťinute la nivel na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional, articole etc, ├«ntr-altul lucrez de peste 17 ani. La fel, cu ni╚Öte certific─âri, clien╚Ťi, premii, articole, prezent─âri etc.

Am f─âcut ucenicie ├«n ambele arii de expertiz─â. ╚śi c├ónd v─âd ceva la care nu m─â pricep, ├«ntotdeauna ├«ntreb pe altcineva. Dac─â am vreo ├«ndoial─â, solicit o alt─â opinie. ├Äntreb nene. Nu ╚Öi pro╚Ötii ÔÇô ei ╚śTIU deja, ei sunt CONVIN╚śI!

Scria o fat─â pe un grup de antreprenori c─â domle, caut─â un expert pe bani pu╚Ťini, s─â o ajute c─â ├«i moare site-ul de ecommerce, c─â de╚Öi a vrut s─â lucreze cu agen╚Ťii specializate acestea au vrut s─â o jecm─âneasc─â a╚Öa c─â a ╚Ötiut ea mai bine ╚Öi s-a dus la un curs de digital. ╚śi domle tot degeaba, nu cump─âr─â nici dracu. Dar ea bifase cursul.

Altul vine ╚Öi ├«mi explic─â c─â el ╚Ötie cum e cu privacy ─âsta, c─â a citit ╚Öi el o dat─â (O DAT─é) GDPR. Ce mai conteaz─â restul de legi ce au impact direct ╚Öi indirect ├«n privacy, ce conteaz─â tehnologia, procesele de management ╚Öi de business ce trebuie documentate. Am citit O DAT─é legea, ╚śTIU!

Mai vorbesc cu coach-i (aveam un articol pe blogul vechi, Coach cu ca╚Ö la gur─â, a mers bine) ce au fost la un curs de coaching ╚Öi deja gata, sunt preg─âti╚Ťi s─â se joace cu min╚Ťile oamenilor. Un curs!

Dar mvaaai, hai s─â ├«i protej─âm, hai s─â le d─âm o ╚Öans─â… ╚śi fata de pe grupul de antreprenori mai bag─â vreo dou─â firme ├«n faliment dup─â care este angajat─â ca consultant de business ├«ntr-un business mare de ecommerce. ─éla cu ghedepereul se duce s─â bage ni╚Öte ghedepereu pe la clien╚Ťi pe dou─â beri ╚Öi c├ónd vine amenda dispare (├«mi spunea cineva c─â l-au ajutat ÔÇ×cu gidipiarulÔÇŁ unii ╚Öi c├ónd a venit o cerere de acces disp─âruse telefonul oamenilor, email-ul de contact, site-ul cu totul, societatea etc). De coach-i nu mai zic ÔÇô ├«i vezi peste tot.

╚śi a╚Öa dispare omenirea ÔÇô fiindc─â d─âm ╚Öanse pro╚Ötilor, ei ajung s─â ne conduc─â, iau deciziile gre╚Öite, ╚Öi bam, we are gone!

Adaug─â un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.