„Celebrul” Andrew Tate și fratele său au fost reținuți ieri în România, acuzați fiind de trafic de persoane și viol. Asta după ce Andrew Tate s-a împuns cu activista Greta Thunberg pe Twitter, ultima postare a gealatului fiind cu o pizza de la Jerry’s Pizza în față.
Ce a ieșit:
- How a Jerry’s Pizza box led to Andrew Tate and Tristan Tate’s arrest in Romania
- ‘Owned so hard’: How a pizza box landed Tate in custody
- Andrew Tate Mocked After Pizza Tweet to Thunberg May Have Led to Arrest
- Why Was Andrew Tate Arrested? Did Tate’s Pizza Box Reveal His Location?
Nu mai zic de discuțiile ieșite pe canalele social media din România. Efectul pentru Jerry’s Pizza este unul benefic și mă bucur pentru ei, sunt clientul lor de peste 10 ani (chiar mai mult), oamenii chiar fac o pizza decentă, în stil american. Au și alte produse, recomand 10/10. Revenind însă la speța Andrew & Tristan Tate.
DIICOT nu putea să spună cum îi monitorizează pe cei doi frați.
DIICOT este una din instituțiile profesioniste ale Statului Român. Spre diferență de Poliție și Jandarmerie, aici chiar lucrează profesioniști capabili să gestioneze amenințări teroriste și de crimă organizată. Drept urmare, oamenii lucrează foarte profesionist – cu tehnică de supraveghere, cu oameni sub acoperire, cu tot ce vedeți prin filme. Au lăsat să se înțeleagă însă că au aflat că sunt în țară din postările din social media. Și mulți dintre voi ați pus botul…
O astfel de instituție nu are cum să dezvăluie ce tehnici folosește pentru a monitoriza un individ. Însă în cazul Andrew Tate, nu doar contul său de Social Media l-a expus.
Intrările și ieșirile din țară.
România este stat candidat Schengen, și toate statele (inclusiv Austria) au recunoscut că România îndeplinește toate cerințele tehnice pentru aderarea la Schengen. Aceste cerințe includ o monitorizare draconică a granițelor țării și a intrării/ieșirii cetățenilor non-UE. Cum sunt și – ați ghicit – frații Tate. Comenta cineva că dacă nu erau dați în consemn nu aveau de ce să fie monitorizați – un banc prost dealtfel, deoarece bazele de date pentru combaterea terorismului și a crimei organizate sunt updatate cu toți cei care intră și ies din Uniune. Există directiva PNR (Passenger Name Records) ce obligă companiile aeriene să transmită unor PIU (Passenger Information Units) toate datele pasagerilor ce vin/pleacă dinspre/spre destinații din afara UE. Aceste date sunt apoi comparate cu datele unor „persoane de interes”. Nu este nevoie de niciun consemn, ci doar de date de identificare. Legislația există.
Deplasările în țară.
Când vorbim de trafic de persoane, instituții precum DIICOT pot monitoriza tot ce înseamnă dispozitive mobile – în special dispozitivele „smart”. Există cadrul legal pentru astfel de monitorizări, ar trebui să fim naivi să credem că o astfel de tehnică nu a fost folosită. Mai ales când geniul de Andrew Tate folosea un smartphone pentru a-și vomita imbecilitățile. Statul român a știut tot timpul unde se află.
De asemenea, ați văzut când erau săltați PSD-iștii acum ceva timp de către DNA, cam ce înregistrări apăreau. Și asta se întâmpla acum câțiva ani, când ei erau destul de naivi să facă șpăgăraie prin curțile bisericilor crezând că scapă. Tot au fost monitorizați.
Cazul fraților Tate expune însă legislația laxă din România în zona infracțiunilor sexuale.
Frații Tate s-au „refugiat” în România știind că legislația de aici este laxă. Poliția anchetează la mișto violurile, deseori dau vina pe victimă iar procesele sunt o bătaie de joc – complete de judecată formate din femei eliberează violatori și pedofili pe bandă rulantă. Și aici de fapt este problema – că România este percepută ca o țară cu femei frumoase unde poți să îți faci de cap fără prea multe consecințe.
Aș dori să văd că politicienii români să schimbe legislația, ca Poliția să devină mult mai dură, ca Justiția să nu mai elibereze violatori. Până atunci, poveștile despre România vor fi legate de pizza ce demască infractori și nu despre infractori săltați imediat după infracțiuni sexuale.
1 comentariu Adaugă comentariu
OK, un articol excelent! Mulțumesc Tudor pentru el!